Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Byt Harley Packningar Vipp Box

Läckande rocker box packningar var ett särskilt problem med Harley Evolution motorer. Harley gick igenom fyra generationer av lägre rocker covers och fyra versioner av den mellersta luckan, eller D-ring, eftersom motorn företaget försökt lösa problemet. De tidigaste packningar, 1984 till 1987, var gjorda av kork. De kommande versioner, som varade fram till 1990, gjordes av zink och läckte mest. Senare versioner var gummi. Demontering rocker box täcker byta packningarna är en okomplicerad process. Mycket erfarna mekaniker kan göra jobbet utan att ta bort bensintanken men mindre erfarna mekaniker bör nog börja detta arbete genom att ta bort tanken. Saker du behöver
Allen skiftnycklar
Skruvmejslar
Gas kan
Box skiftnycklar
hylsnycklar
Packning skrapa
Hög temperatur gummicement manuell Kundservice för din motorcykel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Stäng petcock. Se till att motorcykeln är kallt.
2

Ta bort sadeln bulten och brickan från fliken på baksidan av din plats. Ta stolen för att komma åt batteriet. Lossa den negativa batterikabeln från terminalen med en fast nyckel och ta bort kabeln från batteriet. Addera 3

bort mittkonsolen. Typiskt mittkonsolen fäst mittkonsolen fäste med tre insexskruvarna.
4

bort bränsleledningen från petcock. Typiskt petcock och bränsletillförseln är förenade med en slangklämma. Lossa slangklämman med platt huvud skruvmejslar.
5

Töm bensinen i din tank till en tillräcklig storlek, förseglad, gasbehållare. På modeller med dubbla gas mössor, kopplar crossover och bränsleslangarna ventilation i fronten, mellersta botten av tanken.
6

Ta bort den främre fästskruven, plana brickor och ekollon mutter med en fast nyckel och hylsnyckel. Avlägsna den bakre fästskruven, plana brickor och ekollon mutter.
7

Lossa kontaktstycket bränslemätare på nyare modeller. Bränslemätaren kontakten är under vänster sida av bränsletanken.
8

bort bensintanken från motorcykeln. Ställ tanken på en plan stabil yta på en väl ventilerad plats.
9

Ta bort de sex insexskruvar och brickor som ansluter ventilkåpan till vippaggregat. Börja med den främre rocker rutan och arbeta på en cylinder i taget.
10

Avlägsna metall D-ring om din motorcykel är utrustad med en Evolution motor. Notera toppen, botten och orientering av D-ringen. Helt ta bort den gamla packningen. Använd en packning skrapa om det behövs.
11

Undersök din bostad vipparm. Vipparm lagerhus med endast en partiell inre läppen kräver att du använder ett lim som hög temperatur gummi cement för att korrekt installera den nya packningen. Vipparm lagerhus med en fullständig inre läppen kräver inte lim.
12

Applicera lim om det behövs och korrekt placera packningen på vipparmen. Byt ut D-ring på Evolution motorer. Sätt tillbaka locket vipparmen.
13

Dra åt insexskruvarna i ett kors mönster till 10 till 12 fot pounds av vridmoment. Se till butiken handboken för din motorcykel och använd exakta vridmoment sekvensen och specifikationer som beskrivs där. Till din motorcykel
14

Re-bult bensintanken. Återanslut kontakten bränslemätaren. Sätt tillbaka bränsleledningen till petcock.
15

tillbaka mittkonsolen. Tanka motorcykeln.
16

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet. Sätt tillbaka sätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74877.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.