Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man bygger en flaska Jack

Om du har en trasig flaska jack i ditt garage, kan det vara värt att se om du kan bygga om uttaget för att få det att fungera igen. Problem med handdomkrafter härrör främst från trasiga eller skadade tätningar, så ibland byta tätningarna kommer att hjälpa. Du kan också bygga en domkraft för att förlänga dess livslängd. Se upp, dock: domkrafter är relativt billiga och ibland en Ombyggnadssatsen kan kosta mer än en ersättare jack. Saker du behöver
Wrench set
Skruvmejselsats
Pencil magnet
Rörtång
Rebuild kit eller tätningar utbyte och o-ringar
Duk
Hydraulolja

Visa mer instruktioner
1

bort pluggen oljetanken ur jacket och tappa ur oljan i en kastrull. Unbolt handtagsanordningen och ta bort den, och sedan dra ut den pumpa kolven sitter på handtaget. Detta kan göras för hand när oljan tas bort, även om du kanske måste sätta domkraften i ett skruvstäd. Avlägsna utlösningsventil genom att vrida det fullt
2

. Kontrollera undertill för en boll eller ett stift som används för att reglera flödet. Avlägsna damm med pennan magneten.
3

Avlägsna överbelastning. Detta är vanligtvis en skruv nära avlastningsventilen. Ta bort skruven och inuti hittar du två bollar och två fjädrar, även om det kan vara extra avdelare och plattor där liksom. Notera i vilken ordning de kommer ut så att du kan byta ut dem i samma ordning senare.
4

Använd rörtång för att ta bort tanken muttern på toppen av kapseln. När detta har tagits bort, kommer kolven att lossna och man kommer att kunna dra isär kolven i sina beståndsdelar. De flesta av dem skjuts i varandra, så notera vilket går inuti som.
5

Byt ut o-ringar och brickor med de från Ombyggnadssatsen eller de som du har separat. När bända bort O-ringarna, arbeta på sidan bort från tätningsytan för att förhindra skador på själva ytan. Det kommer att hjälpa till med tätningen om du blötlägga o-ringar och brickor i hydraulvätska innan du lägger dem på plats.
6

Skjut delar av kolven tillbaka inuti varandra och ersätta den inuti kapseln. Dra åt tanken mutter för att hålla allt på plats.
7

tillbaka kulorna och fjädrarna innanför överbelastning. Vanligtvis den minsta bollen kommer att gå in först, följd av den mindre fjädern och sedan den större bollen och större våren. Om du har extra skyltar eller avdelare sedan hänvisa till de toner du tog som du tog bort dem.
8

tillbaka kulan eller stiftet i avlastningsventil. Det är oftast bara en fråga om att släppa tillbaka den i läge. Sätt tillbaka bulten ovanpå.
9

Fyll domkraft med hydraulolja och lufta systemet. Lufta genom att öppna avlastningsventilen och pumpa handtaget kraftigt flera gånger. Stäng ventilen, pumpa jack till sin fulla höjd, öppna ventilen och låt det tillbaka ner. Upprepa detta tills uttaget sträcker sig hela vägen.
10

Torka av uttaget och sedan använda den för att höja och sänka ett fordon. Kolla runt på uttaget för att upptäcka eventuella vätska på utsidan som kan tyda på en läcka. Om det finns en läcka, så kan det finnas en felaktigt installerad tätning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74414.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.