Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en kamrem på en 1998 Rodeo

Isuzu tillverkade Rodeo pick-up truck 1988-2002. En sex-cylindrig 3,2-liters motor med en dubbel överliggande kamaxel infördes för 1998 års modell. Denna typ av motorn använder en kuggrem för att synkronisera rotationen av vevaxeln och kamaxeln. Den viktigaste delen av byte av kamremmen hålla kamaxlar och vevaxlar i rätt läge under förfarandet. Du måste också justera spänningen på kamremmen på rätt nivå. Saker du behöver
Hylsnyckelsats Review verktyg J-43037
Momentnyckel
1,4-mm wire pin
Visa fler instruktioner
1

Lossa kabeln på batteriets minuspol med en hylsnyckel. Avlägsna aggregatet luftrenaren, inklusive inloppskanalen. Koppla bort övre höljet för kylfläkten från kylaren. Ta bort kylfläkten från dess remskiva, och lossa drivremmar. Koppla övre omslag för kamrem och remskiveenhet för kylfläkten.
2

Vrid vevaxeln medurs för att rikta inställningsmärkena på kamaxlarna med prickar på bakre omslag av kamremmen . Tidpunkten pekaren på vevaxeln måste också anpassa sig till markeringen på nedre luckan på kamremmen. Ta bort centrumskruven på vevaxeln remskiva med verktyget nr J-8614-01 och koppla bort vevaxelns remskiva.
3

bort slangarna oljekylare ur den undre transmissionsremmens plåt om närvarande, och koppla bort kåpan från motorn med en hylsnyckel. Avlägsna pusher montage under remskivan för kamremmen spännaren. Skjut tryckstången i uttaget och hålla den indragen med en 1,4-mm wire stift. Demontera kamremmen från kamaxeln och vevaxeln.
4

Justera vevaxel och kamaxel dreven att anpassa inställningsmärkena från steg två om det behövs. Installera den nya kamremmen på vattenpumpen remskiva och kabelstyrrullen med en hylsnyckel i den ordningen.
5

Sväng vänster kamaxelhjulet medurs för att anpassa sin timing märket med den vita inriktningsmarkeringen på timing bälte. Anslut vevaxelremskivan och skruva åt skruven för hand. Vrid vevaxeln remskiva medurs för att skapa slack mellan vevaxelns remskiva och rätt kamaxelhjulet.
6

Skjut remskivan för kamremmen spännaren mot kamremmen och installera pådrivaren församling med en hylsnyckel. Ta bort tråden stift från pusher att låta pådrivarstång att sticka ut ur sitt hål.
7

Vrid vevaxeln remskiva medurs två varv och anpassa sina inställningsmärkena. Fäst svängbulten för kamremmen spännaren och dra åt den till 31 fot pounds med en momentnyckel. Dra åt bultarna för skjutelementen kamrem 14 foot pounds. Koppla bort vevaxelns remskiva.
8

Fäst täcket för kamrem och dra sina bultar till 12 foot pounds med en momentnyckel. Anslut slangarna oljekylare till transmissionskåpan om närvarande, och dra sina bultar till 16 foot pounds. Montera remskivan för vevaxeln och dra åt fästskruven till 123 fot pounds.
9

Anslut remskiveenheten för kylfläkten och vridmoment sina bultar till 16 foot pounds med en momentnyckel. Montera de medföljande remmar. Anslut kylfläktaggregat och dra åt dess bultar till 72 inch pounds. Installera det övre höljet för kylfläkten, och luftrenaraggregat. Fäst den negativa batterikabeln med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74976.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.