Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort dörrpanelerna på en 2000 Dodge Dakota

De dörrpaneler i Dodge Dakota huset högtalarna och dörrhandtag, och täcka tillgång hål i bilens metall dörrar. De dörrpaneler lätt kan tas bort för att möjliggöra åtkomst till komponenterna innanför dörren, om du behöver byta eller reparera någon del av dörranordningen. Dessa paneler är också utbytbara, bör du vill klä upp insidan av din Dakota eller ändra interiör färger. Saker du behöver
Fönstervev borttagningsverktyg
Torx skruvmejsel som
Visa fler instruktioner
1

Öppna dörren till ditt Dakota och rulla fönstret hela vägen ner. Ta bort handtaget fönster veven med ett fönster vev borttagningsverktyg. Skjut veven verktygshandtaget borttagning bakom veven, trycka spärren på baksidan av veven. Spara klippet för senare användning.
2

Dra veven rakt av axeln och ställ den åt sidan. Lokalisera de fem skruvarna som håller fast dörrpanelen: Två återfinns längs den nedre kanten av dörren, en på den övre kanten nära utanför spegel, en bak handtag på dörren trim och en i trim runt innerdörren hantera. Addera 3

Ta bort de fem skruvarna från dörrpanelen med en Torx-skruvmejsel och ställ dem på ett säkert ställe för nu. Du kommer att behöva dessa skruvar för att installera dörrpanelen senare.
4

Lyft upp och dra ut på dörrpanelen, ta bort den från dörren. Dra ut precis tillräckligt långt för att komma till högtalarkablarna och låsmekanismen på baksidan av panelen. Lyft låsspärren på högtalarkabeln kontakten, sedan separera kontakten.
5

Frigör drivdonsstången från baksidan av dörrhandtag mekanismen. Lägg staven åt sidan och helt ta bort dörrpanelen från dörren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72038.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.