Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

2000 Chrysler 300M Headlight Anvisningar för byte

De 2000 Chrysler 300M har en halogen strålkastare kapsel som ska sättas i pannlampan. Till skillnad från många andra bilar, kräver 300M avlägsnande av flera komponenter för att förändra ljuset. Att tillåta återförsäljaren eller en reparation station för att byta glödlampan resulterar i höga arbetskostnader. Men du kan göra det själv på bara några få steg. Tillgång till Bulb

Även om vissa människor med små händer kan komma åt den låga-beam glödlampa utan att ta bort den främre stötfångaren, de flesta mekaniker kan inte. Finger och handled fingerfärdighet kommer att krävas för att göra det. För att ta bort stötfångaren

kommer en stor gummigenomföring behöva tas bort från den nedre stänkskyddet. Detta kommer att ge tillgång till fascia kvarhållande fästelement. Använd en liten bända verktyg eller en invändig klädsel stift avdragare, ta bort pluggen push-pins på övre värmeelementet panelen.

Två domkraftsskruvarna håller pannlampan på plats som måste tas bort. Dessa är placerade på båda sidor av den övre delen av strålkastare montering mot motorrummet. Sedan strålkastaren församlingar på 300M är större än fascia, måste du flytta fascia framåt tillräckligt för att komma åt baksidan av enheten. Koppla bort kablaget till halogenlampor genom att bända upp flikarna och sedan dra kabeln från glödlampan.

Vrid glödlampan låsringen moturs 1/3 av ett varv för att frigöra det och glödlampan från strålkastaren montering och sedan ta bort den gamla glödlampan.

Installera den nya lampan genom att vända på förfarandet. Testa funktionaliteten av löken innan du sätter tillbaka den i strålkastare montering och sedan byta stötfångaren.
Hantera Bulb

Halogen strålkastare kapsel bränner mycket hetare än sealed beam enheter som de ersatte. Fördelarna för de halogenlampor är de håller längre och är ljusare. Men eftersom de brinner ljusare och varmare, bör man vara försiktig när du hanterar dem. Oljor och alkaliska från mänsklig hud kan skada skyddande beläggning på lampan och skapa en hot-spot. Detta hot-spot kommer antingen äventyra livslängden för halogenlampor eller hindra det från att fungera alls. Vid hantering av nya ersättningslampa, bära latexhandskar eller hindra dina händer eller hud kommer i kontakt med glaset glödlampan i strålkastaren kapseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71275.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.