Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bränslepump på en 2003 Dodge Ram

Dodge Ram lastbilar omfattar 1500, 2500 och 3500-serien. Dessa lastbilar har en mängd olika motorstorlekar, och finns med 2-hjulsdrift och 4-wheel drive sändningar. Dodge Ram lastbilar använder sekventiell bränsleinsprutning, vilket kräver en elektrisk bränslepump som ger mycket högt tryck. Förfarandet för att ersätta bränslepumpen i en Dodge Ram lastbil är liknande för alla modeller och utföranden Från 2001 till 2005. Saker du behöver
Slang nr. 6541, 6539, 6631 eller 6923
Bensin container
Jack står
Hylsnyckelsats
Specialverktyg 6856
Visa fler instruktioner
1

Koppla från bränsle avluftningsslang från bränslet vent montering placerad på den yttre delen av den vänstra ramlisten. Fäst ena änden av slangen nej. 6541, 6539, 6631 eller 6923 till detta bränsle vent montering. Rätt slang beror på den specifika modell och motor för ditt fordon. Sifon ut bränslet ur bränslesystemet i en bensin behållare. Anslut slangen bränslet utlopp för bränslet vent montering.
2

Ta av locket påfyllningsröret för bränsletanken. Lyft och stöd bilen på pallbockar. Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel.
3

Koppla den elektriska kablaget och bränsleledningar från bränslepumpen modulen. Ta bort bränsletanken. Vrid låsmuttern på bränslepumpen modulen moturs med specialverktyg 6856, och ta bort låsmuttern. Ta bort modulen bränslepumpen ur bränsletanken.
4

Installera den nya modulen bränslepumpen på bränsletanken. Placera låsmuttern på plats och vrid det medurs med specialverktyg 6856 tills den låses på plats. Montera bränsletanken, och anslut kablaget och bränsleledningar till bränslepumpen modulen.
5

Anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Sänk fordonet och sätt på locket påfyllningsröret för bränsletanken. Starta motorn och kontrollera att bränslesystemet är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74220.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.