Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en styrspindel på en Jeep

Ändra en styrspindel på din Jeep kan spara dig en dyr reparation proposition om du slutföra projektet hemma. Det finns några special verktyg som behövs för att slutföra jobbet, men om du inte har dem, kan de hyras på de flesta bildelar butiker. Replacement knogar kan köpas användas från en bärgning gård eller så kan du köpa en ny från en Jeep återförsäljaravtal. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Tänger
Tie rod separator
Kulled separator
Hammer
Hylsnyckelsats
Wrench set
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna med en rörtång, men lämna dem på hjulbultarna. Höj framsidan av jeep med en domkraft och stödja det under ramen. Se till att du är på en fast, plan yta så pallbockar inte flytta medan du arbetar.
2

Ta bort muttrarna och hjulet från Jeep. Leta reda på axelmuttern i centrum av navet, och använda en tång för att avlägsna sprinten som bibehåller muttern. Ta bort muttern med en socket och breaker bar. Du kan behöva be någon hålla bromspedalen så att du kan bryta muttern löst.
3

Leta bromsoket bultar på baksidan av bromsok. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan bromsok från konsolen. Stötta bromsok med en bit ståltråd så att det inte hänger på gummi broms slang.
4

Skjut bromsskivan bort hjulbultarna och ställ den åt sidan. Leta parallellstaget ände där den monteras i styrspindeln. Ta bort sprinten, använda en tång för att räta ut stiftet och dra den rakt ut parallellstaget slut. Ta bort muttern på Dragstång änden med en hylsa och spärrskaft.
5

Ta parallellstaget från styrspindeln med en dragstång separator. Det finns flera typer av dragstångsförlängningar separatorer som finns, och de kan hyras på de flesta bildelar butiker om du inte har en. Följ instruktionerna som följer med den stil du måste ta bort styrstag slut.
6

Lokalisera de två muttrarna på övre och undre kulleder. Med tång, ta bort sprintarna som håller fast muttrarna, ta sedan bort muttrarna med en hylsa och spärrnyckel eller en skiftnyckel.
7

bort styrspindeln från kulleden dubbar med en kulled separator. Kör avskiljare i mellan knogen och den övre kulleden med en stor hammare. Detta kommer att tvinga knogen av bollen dubbar.
8

Lirka försiktigt knogen och navet från axeln axeln och nitar boll. Överför navet från gamla knogen till den nya, om du återanvänder den. Ta bort de tre 12-punkt bultar på baksidan av navet och Knuckles med en hylsa och spärrskaft, dra navet ut, och flytta den till den nya knoge. Sätt tillbaka de 12-poäng bultar och dra åt med en hylsa och spärrskaft.
9

Skjut drivaxeln på Jeep i mitten av navet när du placerar den nya knogen på kulkopplingen dubbar. Montera kulleden muttrarna på bultarna och dra åt den nedre muttern till 80 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt den övre muttern till 75 foot-pounds med din momentnyckel. Installera nya sprintarna i både kulled dubbar och böj ändarna över med en tång.
10

Installera slips stud rod boll från styrningen styrstag i styrspindeln. Montera låsmuttern och dra åt den till 35 foot-pounds med en momentnyckel. Installera en ny saxpinne och böj ändarna över med en tång.
11

skjut bromsen rotorn på hjulbultar, sedan installera om bromsoket på fästet. Montera de två fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
12

Montera axelmuttern på axeln och dra åt muttern till 179 foot-pounds med en momentnyckel. Installera en ny saxpinne och böj ändarna över med en tång. Montera hjulet och lug nötter och dra åt dem med en rörtång.
13

Höj framsidan av jeep med en domkraft och ta bort domkraften från under bilen. Sänk Jeep till marken och dra åt muttrarna helt med en rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71784.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.