Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter PCV ventil i en Pontiac Bonneville

Den positiva vevhusventilation (PCV) ventil möjliggör utsläpp av luft som passerar genom maskinrum av din Pontiac Bonneville. Om PCV ventilen inte fungerar, kan det orsaka din motor att slå tillbaka eller inte ingripa på grund av en ansamling av trycket. Nedan beskrivs sättet att ändra PCV ventil i din Pontiac Bonneville med en 3.0L eller 3.8L motor. Instruktioner
1

Lokalisera PCV ventilen på din Pontiac Bonneville. Du hittar det på baksidan av insugningsröret. Du måste ta bort ventilkåpan för att komma åt en del.
2

Felsök din PCV ventil för att avgöra behovet för utbyte. För att göra detta, placera ett finger över slutet för att se om vakuum är närvarande. Du kommer också att leta efter ansluten slangar under din kontroll.
3

Köp en ventil ersättning PCV för din Bonneville. Du kan hitta den vanliga versionen för 1992-2003 modeller från avancerade bildelar. Göra inköp från deras online eller butiker.
4

Dra ventilen bort från insugningsröret för att ta bort. Du måste först snurra motsols för att komma till PCV-ventilen. Ta bort slangen och sedan kassera PCV ventil.
5

Skjut nya PCV ventilen till intaget av Pontiac Bonneville. Den större änden går in i genomföringen medan den kortare änden sys fast på slangen. Sätt tillbaka locket och du är klar installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71006.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.