Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man ändrar stötfångare på en Jeep

Kanske din stötfångaren har skadats och behöver bytas ut. Kanske du letar efter en annan typ av stötfångaren som kommer att påverka din Jeep utseende eller prestanda. Hursomhelst, kan du hitta en ny stötfångare med jeep eller en 4x4 eller Biltema, som kan anskaffa en eftermarknad stötfångaren. När du har fått önskad stötfångaren, ändra det kräver en uppsättning Torx bits och några handverktyg. Saker du behöver
Torx bit in
Metric Hylsnyckelsats w /spärr
Visa fler instruktioner
Byta den främre stötfångaren
1

Leta reda på de fyra skruvarna på den främre stötfångaren som håller den på plats. Det finns två på toppen och två på undersidan.
2

Ta bort alla fyra av dessa skruvar med Torx bit och Ratchet. Sätt skruvarna åt sidan för att använda för att montera ersättare stötfångaren. Skjut stötfångaren utanför rambalkar. Addera 3

Placera den nya stötfångaren i dess ställe, skjuta den tills hålen är alla inriktade. Montera de fyra fästbultarna och dra åt dem med en Torx bit och spärrfunktion.
4

Ställ in momentnyckeln genom att vrida handtaget tills den är i linje med numret 77, rätt antal foot-pounds för den främre stötfångaren av en Jeep. Dra åt skruven genom att dra långsamt och jämnt på handtaget tills det klickar.
Byta den bakre stötfångaren
5

Leta monteringsbultarna för den bakre stötfångaren. De ligger bakom stötfångaren och fäst den bakre tvärbalk av Jeep.
6

Ta bort de fyra bultarna med en hylsa och spärrskaft. Om muttrarna på baksidan av den tvärgående delen börjar rotera, använd en skiftnyckel för att hålla muttern medan du vrider skruvarna med spärrfunktion.
7

Ta bort stötfångaren från Jeep och installera den nya en genom att rada upp monteringshålen i stötfångaren med de på ramen. Montera fästbultarna och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft. Du kan behöva hålla muttern på baksidan av tvärbalken med en skiftnyckel för att hålla den från att rotera.
8

Låt momentnyckeln genom att vrida handtaget tills den passar in med nummer 50, rätt antal foot-pounds för den främre stötfångaren av en Jeep. Dra åt skruven genom att dra långsamt och jämnt i handtaget tills det klickar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71677.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.