Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad orsakar en styrenhet på ett fordon att gå dåligt ?

Styrenheten av ett fordon är i grunden den dator som gör det tänkande för motorns styrsystem . Det påverkar hur saker allt från fordonets laddningssystem för sin sändning . Det är därför när styrmodulen går dåligt , lider motorn funktionalitet frågor också. Spänningsöverbelastning

En av de viktigaste saker som kan orsaka en styrenhet på ett fordon att gå dåligt är spänning överbelastning . Detta kan inträffa när en kort existerar i kretsarna i antingen en solenoid eller ett manövreringsorgan . Byte av styrenhet gör ingen nytta om dessa shorts inte behandlas som ersättning styrenheten kommer att uppleva spänning överbelastning liksom .
Vatten

En annan sak som kan orsaka bilens styrenhet att gå dåligt är vatten . Kretsar får kortsluts och kontroll modulens elektriska anslutningar skadas av korrosion som bygger om vatten lyckas nå insidan av styrenheten . Detta är anledningen till reparationer är oftast inte ens försökt på styrenheter som kommer ut av översvämmade fordon .
Vibrationer och stress

Vibrationer samt termisk stress har också varit känt för att orsaka styrenheterna att gå dåligt . Detta beror på att de kan orsaka små sprickor att bildas i kontroll modulens kretskort. Men till skillnad från vattenskador , är den här typen av skada på en styrmodul repareras .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74880.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.