Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bränslepump på en 1998 Dodge Pickup

Dodge RAM serien fullstora pickuper omfattar flera specifika modeller. Förfarandet för att ersätta bränslepumpen i en Dodge pickup är i allmänhet samma för alla modeller år 1997 och 2000. Dessa fordon använder en elektrisk modul bränslepump som består av pumpen, bränslemätaren sändarenhet och bränsle flottör. Bränslepumpen styrenhet är placerad på toppen av bränsletanken, så man måste ta bort bränsletanken att ersätta modulen bränslepump. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Heavy smörjmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Avlasta trycket i bränslesystemet, och ta bort bränslet från bränsletanken. Koppla bort bränsletanken från fordonet, och koppla loss bränsleledningarna från bränslepumpen.
2

Rengör ytan av bränsletanken runt bränslepumpen modul för att förhindra skräp från att falla ner i tanken när du ta bort modulen bränslepumpen. Leta inriktningsmärket på bränslepumpen modulen, och notera sin position för framtida referens. Två dörrars modeller har generellt inriktningsmärket på bränslepumpen modulen vid klockan 7, och fyra portmodeller allmänhet har inriktningsmärket klockan 4 läge.
3

Applicera ett tunt lager smörjmedel på fingrarna och finger lås i bränslepumpen modulen om det är så utrustad. Bänd tillbaka låsfliken av bränslepumpmodulen med en skruvmejsel om den är så utrustad. Avlägsna låsmuttern på bränslepumpen modulen med en hylsnyckel. Ta bort och kassera den gamla modulen bränslepump och packning.
4

Rengör bränslefiltret, och installera den nya packningen. Installera den nya bränslepumpen så justeringsmärket är i den position som du noterade i steg 2. Dra åt låsmuttern tills den låses på plats om det finns fingrar och lås finger. Annars, dra åt låsmuttern till 40 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Anslut bränsleledningarna till bränslepumpen och montera bränsletanken. Fyll tanken med bränsle och trycksätta bränslesystemet genom att vrida tändningen på och av flera gånger. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74153.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.