Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Spjällhus

Förbränningsmotorer bensinmotorer kräver tre saker för att fungera: syre, bränsle och gnista. På moderna motorer är bränsletillförsel och gnisttidpunkten hanteras av ett datorstyrt system av pumpar och ställdon. Air leveransen är lite mer analog, som är där spjällhuset kommer in Funktion

Throttle kroppar är väsentligen luftventiler, och kan ta ett antal former. De flesta är vridspjäll, men fat-typ och nypa ventiler har också använts.
Prejudikat

Före bränsleinsprutning, var luften leverans moduleras av en uppsättning fjäril ventiler in i botten av en motors förgasare.
MFI fallspjällhusen

flesta motorer använder Multi-point bränsleinsprutning (MFI.) I dessa system, spjällhuset ansvarar endast för att modulera luft leverans.
TBI Systems

Många äldre motorer använder Spjällhus Injection (TBI.) Dessa fallspjällhusen likna förgasare, och utnyttjar en eller ett par av bränsle injektorer monterade ovanpå aggregatet, vilket skjuter bränsle genom fjärilsventilerna och in i motorn.
Idle Air Control

På de flesta motorer, den Spjällhus innehåller också en sekundär krets för att styra luftflödet på tomgång. Denna kanal kallas IAC (Idle Air Control), och använder en dator-styrd ventil för att variera luftflödet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71492.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.