Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Hub Bearing på en 1989 S-10 Blazer

Byta hjullager på din 1989 Chevy S10 Blazer innebär utbyte av hela navaggregat, eftersom det är en komplett montering och inte separat funktionsdugliga. En ersättare navenhet och lager är tillgängliga från de flesta bildelar butiker, eller kan även vara tillgängliga från utvalda Chevy återförsäljare. Borttagning av navaggregatet kan ta flera timmar, men du kan göra jobbet hemma med enkla handverktyg och undvika en stor reparation räkningen för arbetet. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
pulperkniv
Spetstång
Hub nut socket
kallmejsel
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulet där lagret är defekt, med en rörtång eller socket och breaker bar. Höj framför lastbilen med en domkraft och ställning en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja lastbilen
2

Ta bort muttrarna och dra däcket och hjulet från fordonet. Ställa in den åt sidan för nu. Lokalisera de två fästbultarna på toppen av bromsoket och lossa bultarna med en hylsa och spärrskaft.
3

bort bromsoket bultarna lyft sedan bromsok utanför bromsrotorn och support den med en bit av tråd eller garn. Låt inte bromsoket hänga på bromsen slang, som vikten av bromsok skadar slangen.
4

Skjut bromsskivan från navet montering och ställ den åt sidan. Lokalisera kronmuttern i centrum av navet och tas sprinten som bibehåller muttern med en uppsättning nåltång. Kasta sprinten, som en ny kommer att användas under monteringen.
5

Placera en navmuttern uttaget på muttern, och med hjälp av en brytare bar, rotera moturs. Ta bort muttern från axeln. Flytta till den bakre delen av styrspindeln och lokalisera de tre nav fästbultar som tråden på baksidan av knogen och nav.
6

bort de tre nav fästskruvar med en hylsa och spärrskaft. Ställ skruvarna åt sidan och gå tillbaka till framsidan av knogen.
7

Separat navet från knoge med en kall mejsel och hammare, kör mejseln i skarven mellan de två delarna. Dra navet ut ur knogen och från axeln axeln. Kassera gamla navet om lagret är defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74552.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.