Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du återställer ett Trouble ljus på en 2000 Toyota Tacoma

Det stora antalet datorstyrda system och kontroller utsläpp på moderna motorer gör att diagnostisera problemen har flyttats från smörjgrop till datasalen. Sedan mitten av 1980-talet, har de flesta fordon hade ett "problem ljus" på instrumentpanelen förutom olja och kylvätska varningslampor. När upplyst, indikerar detta ljus (vanligtvis märkt "check engine") att det ombord diagnostiska datorn har upptäckt ett fel, som kan vara så enkelt som en lös tanklocket eller så allvarligt som en trasig kamrem. Instruktionsboken varnar alltid mot att köra vidare, men många människor ignorera detta råd. Om problemet ljus på en 2000 Tacoma eller annat fordon kommer på, som kallas en enkel anordning en kodläsare kan identifiera problemet från en kod som lagras i den diagnostiska computer.If tittar på en tänd problem ljus är irriterande, det kan återställas mycket lätt. Saker du behöver
kod läsare
Liten skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1 Reparation delar

Lär dig vad problemet orsakat ljuset att lysa innan du försöker återställa den . Många Bildelsaffärer kolla koder utan kostnad, och lager delarna att åtgärda felen.
2

reparera problemet refereras av felkoden. Ljuset slocknar av sig själv, även om det kan ta ett par, startar motorn för att återställa det.
3 Koppla bort batteriet

Bestäm om problemet är liten och ignorera det tillfälligt inte skadar fordonet. I detta fall, koppla bort batterikabeln från pluspolen --- den ena med den röda plastkåpan --- och låt bortkopplad en halvtimme.
4

Anslut batterikabeln. I de flesta fall kommer ljuset har släckts. Var medveten om att det inte finns någon garanti för att det kommer att stanna av. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72225.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.