Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur mäter hjulbultar

Professionals använder en mätare bultmönster att mäta hjulbultar på ett fordon så att de kan avgöra vilken storlek hjul passar . Även om du inte har en mätare kan du mäta fortfarande dina bultar med en vanlig linjal . Företag Förteckning hjulstorlekar i formatet " 4x4.5 ", där den första siffran är antalet hjulbultar och den andra siffran är diametern på en cirkel ritas genom mitten av bultarna , uttryckt i inches eller millimeter . Saker du behöver ruler
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet hjulbultar på ditt fordon . Om det finns fem hjulbultar , måste du mäta annorlunda än om den har fyra , sex eller åtta .
2

Lägg en linjal över ändarna av hjulbultar och mät från mitten av en klack bult till mitten av klacken bulten direkt från det , om du har ett jämnt antal hjulbultar . Om du har fem hjulbultar , mät den första och tredje bult , från mitten av en till den yttre kanten av den andra .
3

Konvertera mätningen från inches till millimeter , om nödvändigt . Uttryck resultatet i inches som en decimal genom att dela ut den fraktion och lägga det till hela inches . Multiplicera resultatet med 25,4 för att omvandla till millimeter. Till exempel , för att omvandla 4 5/8 inches , dela 5 med 8 för att få .625 . Lägg det till 4 för att få 4.625 , sedan multiplicera det med 25,4 för att få 117,48 millimeter .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72942.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.