Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort CV Axlar från en Toyota Corolla

CV (konstant hastighet) drivaxlar på en Toyota Corolla integrera växellådan för framhjulsdrivna transmissionen med hjulet. Det finns två gemensamma lagren på varje ände av CV axel, skyddande omfattas av en gummistövel att hålla de gemensamma smorda lager, samt att förhindra föroreningar som smuts, grus och annat skräp från att fastna i enheten. Efter tiden, kan ledlagren misslyckas, eller gummistövel kan försämras, och på grund av hastigheten på det snurrande hjulet, är fettet renas från start, och det gemensamma lagret är utsatt för väder och vind. Saker du behöver
1/2-tums driva effekter pistol
1/2-tums enhet metriska set effekt uttag (upp till 30 millimeter) katalog Stor brytjärnet
Drain hink
Hammer
Stor gummiklubba
bungee rep
billyften
Visa fler instruktioner
1

Placera Corolla på en hiss, upp till ca midjehöjd.
Sida 2

bort navkapseln. Ta bort muttrarna med effekterna pistol och en socket. Avlägsna hjulet.
3

Ta bort sprinten, spindel lock och låsmutter på äldre modell Corolla. Ta navet muttern på senare modell Corolla med påverkan pistol och en 30 millimeters uttag.
4

Lyft Corolla upp tillräckligt högt på hissen för att avgöra om det finns inre fläns bultarna som håller axeln till slutväxel bostäder. Bultarna finns i äldre modeller av Corolla. Avlägsna skruvarna, om tillämpligt. Placera drain hink under innersko av CV axel, där axeln kommer att separera från växellådan, och sänk Corolla till midjan igen.
5

Koppla den yttre änden styrstag från knogen , och ta bort den nedre kulleden mutter. Separera Dragstång änden från knogen, och kulleden från den nedre styrarmen. Använd en hammare för att dunka på knogen nära Dragstång änden tills den separerar.
6

Använd en gummiklubba på spindelns ände av CV axeln för att skilja den från navet. Sväng hela knogen bort från axeln till vänster eller höger med ena handen, medan du håller den yttre boot av axeln för att stabilisera den med andra handen. När knoge är fri från axeln, linda ett gummiband runt den, och flytta den ur vägen.
7

Bänd CV axeln från växellådan, med ett stort spett. Det finns en ringklämma hålla det inne i växellådan som behöver rubbas. Ta CV axel när släpper ringen klipp. Några transaxle vätska kommer att läcka ut. Var noga med att fylla på vätskan i differentialen efter byte av CV axel. Se den bruksanvisning för korrekt vätskan att använda.
8

Byt CV axel genom att vända på förfarandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71134.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.