Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar en Switch bildörr

De mest grundläggande Power Lock kretsar kombinerar en strömbrytare, relä, solenoid, säkring och tillhörande ledningar. Du kan hitta och åtgärda problem på banan genom att följa det elektriska flödet längs kretsen och kontrollera specifika komponenter eller ledningar där el verkar sluta när det är tänkt att hålla flyter. Felsökning kan göras med användning av en ohmmeter och en enkel 12V testlampa. Saker du behöver
Ohmmeter
12V testlampa
Visa fler instruktioner
Kontroll en dörr Strömbrytare
1

Ta låsswitchen från dörren med overksamt låset.
2

Ställ din ohmmeter till den lägsta ohm intervallet.
3

Tryck på strömbrytaren mitt stift med en av huvudrollerna ohmmeter test-och andra två stiften med andra test bly som du manövrera brytaren. Om din mätare läser oändligt motstånd i någon av de biverkningar stiften på strömbrytaren, byt ut. Annars, gå vidare till nästa steg.
4

Kontrollera tvåtrådsomkopplare makten mellan växeln och dess kraftkälla mot förardörren eller gruppcentralen och leta efter en eventuell kort eller öppen.

Kontroll av passagerare eller Rear Door Power Locks
5

bort lucktätningen från dörren med nonfunctional låsknapp.
6

Haka trådklämman från ditt test ljus till dörren metall struktur.
7

sond Tillbaka strömkablarna på switchen solenoiden med testet lätt som du manövrera dörrkontakt. Om testet lyser när du använder växeln, byt solenoiden. Om testet inte lyser, gå vidare till nästa steg.
8

Back sondera inkommande och utgående strömkablarna från låset reläet med testet lätt som du manövrera brytaren. Om testet lyser som du tillbaka sondera den inkommande spänningen tråd men inte på den utgående strömmen tråd, byt reläet.
Kontroll förardörren Power Lock
9

Kontrollera strömmen-lås krets säkringen och kontrollera att säkringen inte har gått. Säkringen är placerad under instrumentbrädan på de flesta bilmodeller. Om säkringen är i gott skick, gå vidare till nästa steg.
10

Manövrera låsknappen på förardörren och lyssna efter ett klickljud som kommer från reläet. Om det inte finns något ljud, kontrollera dörren switch för kontinuitet som beskrivs på den första sektionen. Byt ut vid behov.
11

bort lucktätningen och kontrollera inkommande spänning på strömbrytaren. Kläm fast testet-ljus tråd till dörren metallkonstruktionen och röra omkopplaren power-tråd med spetsen av testet ljus. Om testet inte lyser, kontrollera strömkabeln mellan brytaren och säkringen panelen, letar efter shorts eller öppnas.
12

Felsökning reläet makt lås och solenoiden med testet ljuset som beskrivs i föregående avsnitt och ersätta komponenter som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71093.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.