Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man testar en bil för Bränsleläckor

Lösa eller läckande bränsle injektor slangklämmor eller lösa eller läckande klämmor på bränsleledningarna kan orsaka en lukt av bensin i bilen. Ännu värre, kan du ha en rostande botten bränsletank eller ens en läckande bränsletank. Så här testar din bil för bränsleläckage. Instruktioner
1

dra omedelbart av vägen om du luktar bensin när du kör. Stäng av tändningen och öppna huven, som läcker bränsle kan antända en motor brand.
2

Lyft huven och leta efter våt bensin på toppen av motorn nära tändstiften, bränslepump och bränslefilter eller bränsle injektor linjer. Bränsleledningar läcker oftast på platser där de är förbundna med en klämma eller gummislang.
3

Gå till den bakre delen av fordonet och titta under, längs bränsletanken, om du don & # x2019; t fläck ett problem under huven. Återigen kolla efter spruckna eller slitna slangar. Titta även på marken efter tecken på en läcka. Du kanske måste byta några slangar som verkar vara skadade.
4

Undersök tanklocket. Om du behöver byta den, experter rekommenderar att du inte köper en "one size fits all" varumärke. Se till att du ersätter den med rätt lock för specifika märke och modell av din bil. Köpa en låg kvalitet generiska kan påverka utsläppen styrsystemet i bilen. Att ha rätt tanklocket också minskar risken för bränsleläckage genom att förhindra flödet av bränslet tillbaka ut ur tanken när ett fordon är inblandat i en olycka, speciellt om det välter.
5

INTE starta din motor om du inte hittar en möjlig bränsleläckage. Ring för en bärgningsbil istället. Har fordonet kontrolleras noggrant av en mekaniker innan du kör det igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70974.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.