Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur du ändrar ett Starter i en 1990 Toyota 4Runner 4 Wheel Drive

Oavsett om din 1990 Toyota 4Runner är utrustad med 4-cylindrig eller 6-cylindrig motor, byter startmotorn kräver samma procedur, som starter ligger i samma placera i båda fallen. En brist starter kan dra, slipa, klicka eller bara inte fungerar alls. I några av dessa fall kommer att ta bort startmotorn från trucken tillåter dig att ha det testas för att bekräfta att det verkligen är fel. Replacement startmotorer för 4Runner är tillgängliga via återförsäljare eller via de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på lastbilen och lossa spännskruven på den negativa batterikabeln slut, med hjälp av en skiftnyckel. Wiggle kabeländen och dra bort den från batteriet, sedan isolera den från batteriet så att det inte kommer i kontakt med antingen terminal medan du arbetar.
2

Leta starter under passagerarsidan av motorn. Du kommer inte att behöva höja lastbilen, eftersom det finns gott om utrymme under det att fungera. Blockera däcken så att trucken inte kan rulla medan du är under det.
3

Ta bort låsmuttern från batterikabeln, där den möter starter solenoid, med en 12-millimeters fast nyckel , ta sedan bort kabeln från terminalen. Lossa låsspärren på den elektriska kontakten på baksidan av solenoiden, dra sedan kontakten löst.
4

Ta bort den nedre fästskruven från starter, med hjälp av en hylsa och spärrskaft, ta sedan bort den övre skruva samtidigt stödja startmotorn. Sänk starter ur motorrummet, sedan placera den nya startmotorn på plats.
5

Installera den övre fästskruven i starter, men låt den ligga löst till nu. Trä den nedre bulten på plats och dra åt de båda bultarna, vridmoment dem till 29 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
6

Skjut den elektriska anslutningen i uttaget på baksidan av startmotorsolenoiden tills den låses på plats. Placera batteriet kabeln på stiftet på startmotorn och installera den kvarhållande muttern, dra åt det med en skiftnyckel.
7

Flytta upp till motorrummet och installera den negativa batterikabeln på batteriet, dra åt spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel för att fästa kabeln till batteriet. Starta motorn för att kontrollera att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63348.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.