Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man tar bort en 1996 Chevrolet Lumina Starter

Startmotorn på din 1996 Chevy Lumina bultar på undersidan av motorn, på förarsidan av bilen. Borttagning av startmotorn kan krävas om komponenten inte fungerar korrekt eller har misslyckats fullständigt. Auto delar återförsäljare lager både nya och renoverade förrätter för Lumina: s 3,1-liters och 3,4-liters motorer, samt avlägsnande proceduren är liknande för båda motortyper. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Momentnyckel (inch-pounds och foot-pounds)
Visa fler instruktioner

1

Öppna motorhuven och lokalisera batteriet på förarsidan av motorrummet. Lossa spännskruven på den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel, ta bort kabeln änden från batteriet och ställ in kabeln åt sidan.
2

Placera en domkraft under fronten på bilen och lyfta bort det marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramskenor att stödja bilen, sedan sänka bilen på läktaren.
3

Placera dig själv under förarsidan av bilen och leta reda på startmotorn vid den bakre delen av motorblocket. Ta bort fästmuttrarna på baksidan av startmotorn solenoid, med hjälp av en hylsa och spärrskaft, skjut kablarna utanför magnetventiler terminalerna.
4

Lokalisera andra sammanhang "S" terminal, och ta bort muttern från terminalen stud med en socket och ratchet. Skjut ledningarna utanför terminalen - det kan finnas så många som tre på denna terminal - sedan lägga dem åt sidan
5

Lokalisera de två starter fästbultarna nära näsan av startmotorn. , ta bort dem, en i taget, med en spärr och uttag, skjut startmotorn mot framsidan av bilen tills noskonen glider hela vägen ut ur bell bostäder. Spara eventuella shims som kan vara mellan startmotorn och motorblocket.
6

Sänk starter ur motorrummet och ta bort den från under bilen. Placera den nya startmotorn under bilen sedan höja upp det och skjut in det i bell bostäder. Skjut eventuella shims som kom fram under den gamla starter mellan den nya startmotorn och motorblocket.
7

Montera de två fästbultarna genom startapparaten och in i blocket, lämnar dem löst för nu. Dra åt bultarna jämnt, fram och tillbaka från den ena till den andra tills startmotorn sitter ordentligt.
8

Vridmoment båda bultarna till 32 foot-pounds (43Nm. om du använder en metrisk momentnyckel) med en momentnyckel och uttag. Installera den röda kabeln från gamla starter på "B" terminal, trä därefter låsmuttern på plats. Dra åt muttern till 89 tum-pounds (9 Nm. Metric) med en tum-pound momentnyckel och uttag.
9

Montera de återstående kablarna från gamla starter att "S" terminal, följt av den kvarhållande muttern, vridmoment och det till 27 tum-pounds (3 Nm. Metric). Flytta ut från under bilen och använda en domkraft för att lyfta den från domkraften.
10

Avlägsna domkraften från under bilen och minska den till marken. Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol. Dra åt fästskruven på den negativa batterikabeln änden med en skiftnyckel, säkra kabeln till batteriet. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63350.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.