Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Vad gör den Solenoid Gör på botten av en förgasare ?

När du vrider om nyckeln i bilen , är en liten elektrisk laddning skickas till solenoiden på startmotorn och på solenoiden nära din förgasare . Denna elektriska laddning tvingar spolen för att förflytta kolven inuti som fullbordar den elektriska kretsen. Definition

En solenoid är en mini - elektromagnet . Den innehåller en kolv omgiven av en metall spole. När " aktiveras " av en elektrisk laddning , snäpper kolven på plats mellan två elektriska kontakter och sluter kretsen som sänder elektrisk energi till den komponent den är ansluten till . Det finns en starter solenoid , och i vissa fordon , en förgasare magnetventiler .
Starta motorn


Din förgasare strömkälla är batteriet i din bil . Utan inverkan av solenoiden , batteriet skulle makten att förgasaren även när motorn är avstängd . Solenoiden får en avgift när du vrider på tändningen som aktiverar den lilla elektromagneten inuti och sluter kretsen , vrida på förgasaren . Detta gör att du kan starta fordonet eftersom förgasaren är redo att börja blanda bränsle och luft kombination som gör att motorn startar .
Stoppa motorn
< p > När motorn stängs av , faller solenoiden cylindern till botten av den spole som omger den , slutar effektflödet till förgasaren. Med ingen makt att fortsätta att blanda bränsle och luft , motorn drosslar och stannar helt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63269.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.