Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man fixar en Slipping startsolenoid i en Saturn SL1 bil

En halka startsolenoid - eller en solenoid som misslyckas med att engagera svänghjulet på din SL1 motor - vanligtvis kan härledas till skador på startmotorn drevet. Solenoiden erhåller den nödvändiga kraften för att driva startmotorn, och om solenoiden s ledningar är lösa eller korroderade, kommer det bara att få en kort skur av ström, vilket startar din Saturn nära omöjligt. Om du misstänker att ett problem med starter solenoid i din Saturn SL1, bör du byta både solenoiden och startmotorn helt. Solenoiden fäster vid starter och bör inte ersättas individuellt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
hydraulisk domkraft
stödbenet
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren på din SL1 och tillämpa nödbroms. Slå av tändningen och dra i spaken Huvlås innan du avslutar bilen.
2

Lyft huven och hitta din SL1 batteri i motorrummet. Lossa bulten säkrar den negativa kabeln till sin post med en hylsnyckel. Lyft kabeln och uttaget från batteriet.
3

Höj din Saturn SL1 med en hydraulisk domkraft, precis bakom fronten, förarsidan däck. För att förhindra att bilen rullar av domkraften inte höja bilen några mer än 12 inches från marken. Placera en lämplig stödbenet tillsammans med hydraulisk domkraft för att hjälpa till att stödja din SL1. Arbeta aldrig på en bil stöds endast av en hydraulisk domkraft.
4

Skjut under framsidan av din Saturn inline med förarsidan strålkastare och hitta din startmotor. Starter monteras på den nedre, framför din SL1 motor. Din starter kommer att likna en kort, metall kantin som har en mindre version av sig själv - solenoiden -. Fäst på sidan av det
5

Notera färgen och exakta positionen för var och en av trådarna ansluten till solenoiden innan du tar bort dem. Om du måste märka trådarna för att minnas sina platser, gör det.
6

Ta bort muttrarna som håller din SL1 s magnetventiler kablarna på plats med en hylsnyckel. Ta varje av trådarna från sin terminal stiftet på solenoiden. Samla samman trådarna och tillfälligt stoppa dem ur det omedelbara arbetsområdet.
7

Hitta din starter två fästbultar. Båda av bultarna sitta vid den motsatta änden av solenoidens byggform. Först ta bort den övre fästskruven från din SL1 starter med en hylsnyckel. Fullt stöd starter med ena handen och börja ta bort den nedre fästskruven med din hylsnyckel också.
8

Fatta din starter med båda händerna när du har tagit bort båda sina bultar och sänk det försiktigt bort från framsidan av din SL1 motor. Din nya starter kommer med en ny solenoid redan fäst vid den.
9

Höj din SL1 nya starter upp i byggform på framsidan av motorn. Stötta starter med ena handen och använda din fria hand för att börja gängning båda starterns bultar. Dra åt dem tills ordentligt för hand, innan du låter startmotorn gå. Säkra de båda skruvarna på plats med hylsnyckel.
10

Placera vardera av trådarna som du tog bort från den gamla solenoiden tillbaka på deras motsvarande tapp på den nya solenoiden. Montera och dra åt ledningar nötter med din hylsnyckel för att säkra dem på plats.
11

Ta bort alla verktyg som du använt underifrån din Saturn SL1. Avlägsna domkraften stå och börja sänka din SL1 säkert tillbaka ner till marken. Säkra din SL1 negativa batterikabeln till sitt inlägg med en hylsnyckel och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63291.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.