Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Installationsinstruktioner sätta en Starter i en 1998 Buick LeSabre

Buick LeSabre infördes 1951, men började inte produktionen förrän 1959. Den 1998 Buick LeSabre var utrustad med en 3,8-liters V-6 motor, kan producera upp till 205 hästkrafter och 230 foot-pounds av vridmoment. Starter på 1998 LeSabre är monterad på den främre förarens sida av fordonet och är fäst direkt till transmissionens hus. Ersättning av starter kräver att lyfta fordon. Det är viktigt att du aldrig ta ett fordon i en backe eller ojämn yta. Nya och renoverade förrätter finns på bildelar butiker eller hos din lokala GM återförsäljare. Saker du behöver för 1-ton eller större kapacitet jack Sida 2 pallbockar (1 ton eller större kapacitet) katalog 1/4-tums enhet Ratchet och Hylsnyckelsats, med 3-tums förlängning
3/8-tums enhet ratchet och socket set, med 6-tums förlängning
nya eller återanvända starter
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera LeSabre på ett plant underlag. Öppna och stödja huven på bilen under hela projektet. Ta den negativa batterikabeln från batteriet, med en 1/4-tums enhet ratchet och en 8-mm uttag för att ta bort batteriet efter tie-down bolt. Stoppa den negativa batterikabeln till sidan av batteriet, så att det inte finns någon chans att kabeln kommer tillbaka i kontakt med batteriet för hela detta projekt.
2

i parkeringsbromsen från insidan fordonet genom tryck på pedalen parkeringsbromsen. Höj framsidan av LeSabre med användning av en två-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Placera pallbockar under båda främre rambalkar, på vardera sidan av motorn. Sänk bilen på pallbockar och ta bort jack från din arbetsplats.
3

låg under den främre stötfångaren av fordonet och skjut din kropp på plats så att du kan fysiskt komma åt starter. Ta bort pluskabeln tie-down mutter från den exponerade änden av starter, med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag. Ta bort de positiva kablarna från startmotorn och stoppa dem uppåt i kylaren kärnstödet ram för att skilja dem från de övriga starter trådarna.
4

bort minuskabeln tie-down mutter från starter med samma ratchet och en socket. Du kan behöva installera en 3-tums förlängning för att komma minuskabeln helt. Ta den negativa ledaren från startmotorn, för hand.
5

Demontera båda starter bultar, med en 3/8-tums Ratchet och uttag med en 6-tums förlängning. Den bakre starter bulten kan vara lite knepigt att komma åt, eftersom det ligger så nära överföringsramen stöd. Ta bort den bakre starter bulten först. När du tar bort den andra starter bulten, placera din fria hand under starter, så att den inte faller ner eller på dig.
6

Ta ut ur Lesabre genom att dra den horisontellt, fritt från svänghjulshus och nedåt. Håll metall mellanlägg eller sköld som är monterad mellan starter och transmissionen. Se till att du gör en mental anteckning om den vertikala position startmotorsolenoiden. Solenoiden är den mindre cylindrisk anordning fäst vid den större cylindriska startmotorn.
7

in den nya initiator in position framför motorn, vid startapparaten monteringshålet i transmissionen. Passa startmotorsolenoiden i samma position som starter du bort. Montera metallplattan shim mellan starter och överföringen, sedan in startmotorn horisontellt i växellådshuset. Omedelbart installera båda bultar, med den lediga handen, så att bultarna löst håller startapparaten på plats. Ställ din kropp så att ditt ansikte och huvud är inte direkt under starter, i fall starter halkar och faller från ditt grepp.
8

Dra i startsnöret bultar, med en 3/8-tums köra Ratchet och uttag. Håll ena handen stadigt på startmotorn, trycka den inåt i monteringshålet på växellådshuset. Detta kommer att säkerställa korrekt inriktning av starter och svänghjulet. Vrid båda bultarna tills de ligger tätt. Avlägsna sockeln och förlängning från spärren och installera dem på en 3/8-tums enhet momentnyckel. Dra åt starter bultar till 32 foot-pounds av vridmoment (384 inch-pounds).
9

Installera negativa tråden leder på mindre, eller inåt-mest inlägg av startmotorn. Dra ledningen tie-down mutter med en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag tills muttern sitter åt. Vrid muttern 1/4-turn längre att helt dra åt muttern. Detta "snug-och-en-kvartal" metod för åtdragning bultar och muttrar används ofta på elektriska komponenter, där momentet är inte nödvändigt och kan skada ömtåliga delar. Montera de positiva ledningarna på den yttre positiva stolpen och ombonad tie-down mutter med samma Ratchet och en socket. Använd "snug-och-en-kvartal" metod för att dra åt den positiva muttern.
10

Höj framsidan av LeSabre av domkraften står, med hjälp av domkraft. Avlägsna domkraften från under LeSabre helt, sedan sänka bilen till marken. Installera den negativa batterikabeln tillbaka till batteriet och dra åt tie-down bult i batteriet. Använd en 1/4-tums enhet Ratchet och uttag för att vrida skruven tills det är ordentligt, vrid spärren 1/4-turn längre. Ingen vridmoment behövs på batteriet anslutningen, eftersom vridmomentet kan knäcka batteriet bostäder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63345.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.