Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man byter en 2002 Chrysler tändningslåset

problem med att starta en 2002 Chrysler fordon vanligen härrör från starter, batteri eller generator. I vissa fall, dock, är den skyldige istället tändningslåset. Inte konstruerad för enkel ersättning, är det nödvändigt att avlägsna en stor del av styrkolonnen att ordentligt komma åt den. Nya växlar är tillgängliga från större bildelar butiker eller direkt från en Chrysler återförsäljaravtal. Saker du behöver
Wrench eller Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
Skiftnyckel
New tändningslåset
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttern på den negativa kabeln till Chrysler batteriet med en nyckel eller hylsa set. Wiggle kabeln fästet medan du lyfter den från batteripolen. Detta tar bort någon chans att motorn startar medan du arbetar med det.
2

Nå under rattstången, och lokalisera de försänkta skruvarna i huset nedanför. Sätt försiktigt in en skruvmejsel och ta bort skruvarna, lyft sedan bort de två bostäder bitar.
3

Lossa clipsen på baksidan av ratten locket och ta bort det. Använd en skruvmejsel för att skruva loss fästskruven och dra ur kabeln bil horn. Leta centrum mutter ratten som håller den på rattstången, och använd en skiftnyckel för att ta bort det. Dra hjulet rakt bakåt från kolonnen, och ställ den åt sidan.
4

Ta bort skruvarna som håller tändningslåset på plats, och dra enheten från rattstången. Lossa clipset som håller strömkabeln till växeln, och kassera den gamla kontakten.
5

Fäst strömkabeln och klipp till den nya växeln och kontrollera anslutningen för att se till att det är säkert. Skjut omkopplaren tillbaka till kolonnen bostäder, rikta hålen, och dra åt skruvarna ordentligt.
6

Sätt tillbaka ratten och lås fästmuttern tillbaka. Anslut kabeln bil horn, och klippa hjulsidan på baksidan av ratten. Montera kåpan på rattstången och sätt i skruvarna. Byt ut negativa batterikabeln och dra åt fästet muttern till batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63292.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.