Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur du ändrar tändningslåset i en 1987 Ford Ranger

Tändningslåset är en liten men viktig del av din 1987 Ford Ranger. Det gör att du kan starta bilen med hjälp av din nyckel. När insatt i tändningslåset cylindern, kan nyckeln vridas till fem lägen: Lock, Av, Kör, Start och tillbehör. När du vrider nyckeln till "Start" position, makt skickas till startmotorn för att stänga av motorn och starta bilen. Om dina tändningslåset fastnar eller inte fungerar korrekt, kan den behöva bytas ut. Du kan utföra denna enkla uppgift med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Drill
1/8-tums borr
Bolt extractor verktyg
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln till " Lock ", om det inte redan är. Koppla loss batterikablarna från batteriet med en skiftnyckel. Ta ut nyckeln ur tändningen och lägg den på ett säkert ställe.
2

Placera en hand på toppen och ena handen på undersidan av den övre förlängningen ratten svepning och pressa för att ta bort den från låsplåten. Om din Ford Ranger saknar lutning styrning, är detta steg inte nödvändigt.
3

Ta bort de två skruvarna som håller de två trim vanten och sedan ta bort vanten från rattstången. Koppla ur kablarna från tändningslåset genom att ta bort kontakten som är ansluten till växeln.
4

Ta växeln ur låset-cylinderhuset genom att borra ut break-off bultar med en 1/8 -tums borr. När bultarna borras, använd en skruv utdragare verktyg för att dra ut skruvarna. Ta tändningslåset från manövreringsstiftet och dra tändningslåset från fordonet.
5

Sätt din bilnyckel i utbyte tändningslåset och vrid den till läge "RUN". Placera den nya tändningen manövreringsstiftet och se till att hålen på växeln basen är uppradade med hålen på cylindern bostäder. Du kan behöva justera cylindern lätt att anpassa den till den U-formade skåran på ställdonet.
6

Skruva i den nya avbrytningspinnen bultar tills bulthuvudena bryta. De skruvskallar kommer att bryta ut vid ca 3 till 4 fot-pounds av vridmoment. Anslut de elektriska ledningarna i den nya tändningslåset.
7

Anslut batterikablarna och vrida om nyckeln i tändningslåset för att testa den för korrekt drift. Om tändningen fungerar ordentligt och din Ford Ranger börjar, stäng av motorn och installera vanten på rattstången genom att skruva i de två skruvarna som du tog bort tidigare. Snap övre förlängningen svepning på rattstången.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63303.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.