Hur man Välj en storlek snökedja

Även erfarna förare få i olyckor när vägarna är täckta med skivor av is eller stora drivor snö. Eftersom däcken inte kan få grepp på hala underlag, bilar spinna utom kontroll. Öka dragkraften genom att installera snökedjor på dina däck. Kedjorna ta tag vägens yta för att minska risken för en olycka. Snow kedjestorlekar varierar och du måste köpa rätt storlek för att undvika skador på vägen eller dina däck. En snökedja som är för löst eller för hårt kan skava mot däcksidan och orsaka en explosion. Instruktioner
1

Läs bilens instruktionsbok för att bestämma däckets klass av din bil. Enligt AutoMedia.com, klass S fordon kräver en snökedja som kan rymma storleken på hjulhuset. När du vet däcksklassen av din bil, leta efter snökedjor som lista den klassen på förpackningen.
2

Titta på däcken du vill svepa in snökedjor. Däcksidan listar den exakta storleken på däcket med hjälp av siffror och bokstäver, t.ex. "P225/50R16 91s". Skriv ner dessa siffror och bokstäver och ta den med dig när du köper snökedjor.
3

Besök en butik auto utbudet att köpa dina snökedjor. Titta på förpackningen för att se om den kan rymma däckdimension du skrev ner. Om du är osäker på om du har rätt däck kedja, be en mäklare för att få hjälp. De bör kunna hitta en snökedja som passar dina däck baserat på storleken koden.
4

Installera kedjor för en kör testet när vädret är fortfarande bra utifrån instruktionerna i förpackningen. Bestäm om snökedjor passar. Om de inte gör det, föra dem tillbaka till auto leverans butik. Om de passar, ta bort dem från däcken och vänta med att använda dem när det finns en is eller snö storm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98152.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.