Hur Clock en Turbo

Det finns massor av bilar med turbos redan installerade, och det finns även turbo kit för att lägga till din icke-turbo bil för att få lite extra hästkrafter. Men det kommer en tid när du kan behöva göra om slangen eller justera turbo för att få bättre oljeflöde. För att göra detta måste du klocka turbon, som beskriver att justera hur turbo centrum och yttre husen passar på turbo inlopp i förhållande till varandra. Detta är särskilt viktigt när man installerar ett nytt turbosystem så turbon inte stör andra delar. Saker du behöver
skruvnyckel set
Visa fler instruktioner
1

Pop huven och leta reda på turbon på motorn. Turbon kommer att vara avstängd i avgasgrenröret, nära huvudet på motorn. Det finns ett inlopp till turbo direkt kopplad till grenröret, som ansluts till en mittsektion, sedan till ett uttag som ansluts till slangen som går till insuget eller spjällhuset.
2

Lossa sex bultarna som håller den centrala sektionen till inloppet och utloppet hos turbo med medföljande skruvnyckel. Varje bult måste lossas bara några varv.
3

Vrid turbo med mittsektionen så den är placerad där du vill att det ska vara. Det är därför det kallas klockning turbon, eftersom du vrida delar av turbo som en klocka. Vanligtvis vill du placera oljereturledningen att peka rakt ner, eller att ställa om utloppet går.
4

Dra åt bultarna på mittsektionen med skiftnyckeln när allt är rätt placerad. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95205.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.