Lägga elbromsarna en Trailer

Ett sätt att förbättra stoppsträckan för ett fordon med släp är att installera elektriskt styrda bromsar på trailern knutpunkter. Dessa bromsar emot signaler från en broms styrenhet monterad i bilen som talar om för dem när man ska manövrera. Installation och ledningsdragning släpvagnsbromsar är en tidskrävande process som kan göras med några grundläggande verktyg. Men när den är klar, kommer din bogsering erfarenhet vara mindre stressande eftersom du kommer att ha extra bromskraft. Saker du behöver
stödbenet
Bil jack
Hylsnyckelsats
12-gauge isolerad tråd
Butt kontakter
eltejp
sidavbitare
Höger elektrisk broms församling
Vänster elbroms montering sälja Grease gun
Visa fler instruktioner
1

Jack ena sidan av släpets axel upp med domkraft och skjut stödbenet under axel. Justera stödbenet så att den är låst i en position som kommer att stödja axeln i ett upphöjt läge. Chock motsatta sidans däck och ta bort domkraften.
2

Lossa skruvarna som håller fast fälgen på axeln. Avlägsna däcket. Ta sedan bort saxsprinten som låser muttern på änden av navet. Lossa och ta bort muttern som håller navet. Ta navet och lagren från släpvagnen.
3

Kontrollera att det finns en fyrkantig fläns monterad på axeln med fyra bulthål på sina hörn. Om dina axlar inte har denna fläns, kan du inte installera bromsar på släpet.
4

Installera den nya bromsen på axeln genom att dra det på. Se till att använda höger broms på den högra sidan av släpvagnen. Detta kommer att märkas på klistermärket på bromsen. Bolt på bromsen genom att rikta in de fyra hålen i flänsen. Fäst varje bult i ett korsande mönster tills de är säkra. Montera läpptätningen på spindeln och skjut in lagret i denna tätning.
5

Montera utanför lagret och skjut navet på axeln. Fäst det nya navet med bulten och lås den på plats med sprinten. Se till att det finns en mycket liten mängd av lek.
6

Justera pauser genom att dra åt trumman med justeringsbulten eller klipp på baksidan av paus tills det inte längre vänder. Tillbaka Detta off 10 clips tills det finns en liten mängd av drag. Smörj det nya navet med en fettspruta. Upprepa steg 1 till 6 för den motsatta sidans broms installationen.
7

Anslut trailern paus positiva kabeln till den isolerade tråden med en butt-kontakt. En skarvförbindning fungerar genom att sätta två skalade kablar i vardera änden och komprimera kontakten med tång.
8

Kör denna tråd längs axeln och anslut den till den andra bromsen positiva tråd. Kör sedan denna tråd längs ramen till vagnens elektriska anslutningen på tungan. Anslut den till den blå kabeln på selen.
9

Wire varje broms neutrala tråd på samma sätt som den positiva ledningen ansluter till marken (vit) anslutning på vagnens tungan.

10

Wrap alla anslutningar i eltejp för att ge extra skydd mot väder och vind. Fäst alla lösa trådar till släpet med buntband.
11

Testa att bromsarna fungerar innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86148.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.