Hur man installerar ett klass III Hitch på en Dodge Ram 1500

En dragkrok är ett bra komplement till en lastbil. Dodge Ram 1500 kommer normalt utrustad med en dragkrok, men kan fabriken hitch inte vara dimensionerade för tyngre vikt. En klass III dragkrok är i stånd att stödja 11,000 pounds, medan en fabrik hitch kan ha förmåga att bogsering endast 6.000 pounds. Saker du behöver
3/4-tums socket
1/2-tums socket
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den befintliga dragkroken om man är närvarande. Fabriksmonterade dragkrokar kan svetsas på ramen så kontrollera innan du köper en ny klass III dragkrok. Om inget skumt är närvarande, ta hålet locket i stötfångaren.
2

Lyft skumt på plats under fordonet och placera två platta brickor med två insexskruvar, var 3/4 inches, genom stötfångaren och stötfångaren stöd i skumt. Använd 3/4-tums uttaget att dra åt skruvarna på plats.
3

Använd Fishwire ingår i monteringssatsen och fisk en 1/2-tums vagnsbulten genom ramen och i monteringshålet på hitch. Dra åt bulten i ramen för att hålla den på plats. Upprepa denna process på andra ramlisten.
4

Använd 1/2-tums hylsa och spärrskaft att fästa 1/2-tums sexkantmuttrarna till vagnsbultarna och säkra skumt till stötfångaren stöd.
5

Fäst 1/2-tums uttaget till momentnyckel. Dra åt alla 1/2-tums bultar till 75 foot-pounds av vridmoment. Ändra uttaget till 3/4 inches och dra åt 3/4-tums skruven till 250 foot-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89264.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.