Vad är syftet med en bil spoiler?

Bil spoilers har två huvudsakliga syften. Den första är att minska mängden motstånd som skapas av fordonet, vilket ökar dess hastighet. Det andra är att alstra en nedåtriktad kraft på däcken för att öka mängden av dragning som de har på den drivande ytan. De gör detta genom att manipulera luftflödet runt ett fordon i rörelse när luften möter ytan på spoilern. Dra
En bils form påverkar hur mycket drar den genererar.

Drag är motståndet skapas genom luften ett fordon passerar. Eftersom luft är en mycket ljus, låg densitet material, hindrar det inte föremål som passerar genom den vid lägre hastigheter. Men som ett objekt rör sig med en högre hastighet, förskjuter det en större volym, och vikt, av luft. Vid dessa hastigheter, skjuter tillbaka luft eller motstår föremålet rör sig genom det. Objekt av olika form genererar olika mängder av drag.
Bilar Köpa och dra

När du flyttar vid höga hastigheter, bilar uppfyller luftmotståndet och skapa drag. Återigen, vid normal körning hastigheter, inte släpar signifikant påverka hanteringen av fordonet. Men vid höga hastigheter, då stora mängder drag genereras, kan bilen bromsas kraftigt. En spoiler är avsedd att göra luftflödet runt ett fordon på ett sådant sätt att det skapar mindre motstånd. När bilen inte behöver trycka mot så mycket luftmotstånd, kan sin maximala hastighet ökar.
Traction
Spoilers öka fordonets dragkraft.

Mängden Traction ett fordon har beror på några olika faktorer: dess vikt, mängden däcket i kontakt med vägen och väggrepp på gummit på däcket. För de flesta bilar, speciellt racerbilar, är mindre vikt bättre. En lättare bil kommer att accelerera snabbare och inte använda så mycket bränsle. Men minskar en bils vikt minskar också sin dragkraft. En spoiler kan vinklas för att få luften runt en snabbrörlig bil att trycka ner på fordonet, placera mer nedåtriktad kraft på däcket utan att öka fordonets vikt. <
Bakre spoilers
br> En bakspoilern minskar en bils luftmotstånd.

Spoilers kan placeras på framsidan eller baksidan av ett fordon. En plan yta hålls i rät vinkel mot luftflöde genererar mer motstånd än de flesta andra ytor, och de flesta fordon har just en sådan plan yta på baksidan, som är där de genererar det mesta av sin dra. Mest bakre spoilers är primärt installeras för att minska mängden dra ett fordon skapar. Den något off-horisontell vinkel på en bakspoiler förhindrar en del av luften från att följa den bakre konturen av fordonet och skapa en sugeffekt.
Frontspoilers

Några bilar har spoilers installeras på framsidan av fordonet också. Frontspoilers är i allmänhet endast på högpresterande fordon som är konstruerade för att köra med extremt höga hastigheter. Eftersom de flesta av dra en bil genererar skapas vid bakre delen av fordonet, främre spoilers är oftast där för att skapa nedåtriktad kraft på framhjulen. Detta ökar dragkraften på framdäcken vid högre hastigheter, vilket gör att föraren att behålla kontrollen över fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88394.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.