Vad är syftet med en kolfiber Hood?

Eftermarknad kolfiber kåpor har blivit populärt med prestanda sinnade auto entusiaster. Importen tuner /sport compact publiken var den första marknaden att använda och popularisera huvor kolfiber, men de högteknologiska hättor har sett på alla typer av fordon på senare år, inklusive lyxiga bilar och klassiska bilar muskler. Kolfiber Basics

Kolfibrer görs till ett high-tech "garn", som sedan vävs till en tygliknande formen. Denna kolfiber duk har en mycket hög draghållfasthet och en mycket låg vikt. De flesta produkter kolfiber sett på konsumentmarknaden är faktiskt kol fiberarmerade polymerer, eller CFRPs. Den höghållfast kolfiber duk formas till en form, såsom en huv. En polymer, såsom epoxi, används för att hjälpa kolfiber behålla sin form.
Kolfiber i Motorsport

Kolfiber, som ståtar en femtedel av vikten och alla stålets styrka, har blivit populär i motorsport, där du tar bort vikt är lika viktigt som att lägga makten. Ju lättare fordonet är, desto bättre kommer det att accelerera, stoppa och vända. Lättare fordon är också mer bränsleeffektiva fordon. Kolfiber används flitigt i byggandet av high-end racerbilar, såsom de framgår av Formel 1, ALMS och WRC.

Många produktionsanläggningar bil-baserade tävlingsbilar började använda delar tillverkade av kolfiber som byggandet av höga -tech material blev billigare. Byta en bils tunga, stock paneler stål med bitar kolfiber produceras betydande viktbesparing, vilket ledde till förbättrad prestanda på tävlingsbanan.
Kolfiber Hood för viktbesparing

Fördelarna med att minska vikten gäller för produktion bilar också. Tillverkare, däribland Porsche, BMW och Chevrolet, börjar använda kolfiber att tillverka tak, huvar och andra komponenter i sina high-end prestanda bilar.

Många prestanda bilentusiaster, särskilt de som gillar att bygga och modifiera sina fordon, är ivriga att minska vikten på sina fordon för att förbättra prestanda. Som sådan, kommer dessa entusiaster ersätter ofta sin bils tunga huva lager stål med en lätt kolfiber bit.
Kolfiber Hood för Looks

Kolfiber nyligen har blivit en slags visuell kortform för prestanda i bilvärlden. Faux kolfiber trim bitar har blivit ett billigt och enkelt sätt för bilägare att lägga till en känsla av sportighet till sina fordon. Hoods är mycket stora och lätta att byta ut, så de som vill göra en större visuell påverkan kommer att gå så långt som att lägga en huva kolfiber till sitt fordon, även om resultatet inte är en prioritet.
Bortom kolfiber Hood

Fler företag erbjuder mer än bara huvor kolfiber som kolfiber blir billigare att forma och tillverka. Företag erbjuder nu vingar, fendrar, lock bålen och dörrar tillverkade av kolfiber, och populariteten av dessa CFRP bakst växer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88332.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.