Hur man avgör en Bolt Pattern

Att välja rätt hjul att montera på ett fordon beror på antalet bultar på navet och deras avstånd från varandra. Hål i hjulet måste passa över navbultarna i rätt mönster. Annars kommer navbultarna eller lug dubbar, spärra hjulet från montering på fordonet. Om du drog en tänkt cirkel som förbinder mittpunkterna för varje nav bult skulle den fulla bredden över cirkelns vara diametern. Kombinera antalet bultar och hjulet befintliga klacken Öns diameter för att bestämma mönstret hjulskruven. Till exempel skulle ett hjul med fem lug dubbar och en diameter av 41/2 inches vara en 5 x 4 1/2 bultmönster. Saker du behöver
fordon med hjul bifogade
Måttband
tuschpenna
Maskeringstejp
Paper
Visa fler instruktioner
1

Räkna antalet bultar på hjulet.
2

avgöra om det är ett udda eller jämnt antal.
3

mäta bredden på en bult och dividera den siffran med två. Markera detta som mittpunkt på bulten med en tuschpenna. Gå till steg fyra för ett jämnt antal bultar. Gå till steg fem för ett udda tal.
4

Mät och markera mittpunkten på bulten snett emot det. Mät avståndet mellan de två punkterna bult center för att få diametern.
5

Lokalisera de två skruvarna mittemot det. Kör en bit maskeringstejp över de två bultarna så att den nedre kanten på bandet drar en rak linje tvärs över bottnen av de två bultarna. Mät från mitten av den markerade bulten till kanten av bandet för att få diametern.
6

Skriv ner antalet bultar, följt av en x. Skriv ner diametern mätningen. Detta är bultmönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88205.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.