Hur man gör med Automotive Paint

färgrester presenterar den största volymen av material som samlats in av hushållens farliga avfall program, enligt US Environmental Protection Agency. Eftersom färgen innehåller potentiellt farliga material som kan förorena mark och vatten, bortskaffande av rester bör vara en sista utväg när du försöker att återanvända eller återvinna produkten, säger EPA och National Paint & Coatings Association. Korrekt sophantering av din oanvändbar bil färg beror på om det är lösningsmedelsbaserade eller vattenbaserade. Instruktioner
Att bli av med oönskade Automotive Paint
1

lagra ordentligt din färgrester, vilket gör att locket håller tätt och hålla färgen i en sval, torr plats där temperaturen ligger på mellan 50 och 80 grader. Så länge som den extra färgen fortfarande användbar, kan du använda den för touch-ups, retint det för ett annat projekt eller ge bort.
2

Donera din oförtunnad färg. Kontakta en lokal hobby butik för att fråga om modell-bil entusiaster som kan vara intresserad av överblivna bil färg, eller hitta en kyrklig grupp eller konstskola som kan hitta en bra användning för det. Också undersöka om ditt samhälle erbjuder en paint-utbyte händelsen, eller ställa en upp själv.
3

Annonsera din färgrester på Freecycle eller Craigslist. Placera ett meddelande trottoarkant alert beskriver typ och färg av produkten för att låta folk veta att du ger bort överblivna bilfärg. Lista din adress och placera färgen i din främre gården så alla som är intresserade kan komma och plocka upp den.
4

Läs produktens etikett för färgen tillverkarens anvisningar om korrekt omhändertagande av din färg. Fråga återförsäljare --- som vanligtvis inte accepterar färgrester --- om de bästa eller mest vanliga metoder för bortskaffande av färg i ditt område.
5

Hitta din områdets hushållens farliga program avfallsinsamling och fråga om politik och insamlingsplatser. Vissa platser erbjuder periodisk --- såsom två gånger om året --- insamling av sådana material. Besök webbplatsen Jorden 911 för information om program för insamling finns i din kommun. Säker slutförvaring av lösningsmedelsbaserad färg kräver att en hushållens farliga avfall programmet.
6

Torka och kasta latex akryl --- som är mindre farliga för miljön än lösningsmedelsbaserad färg --- om inget samling program är tillgängliga i ditt område. National Paint & Coatings Association rekommenderar hälla oanvända latexfärg i ett absorberande material som katt låda filler, strimlad tidningen eller sågspån, sedan lämnar locket av burken så att den kvarvarande färgen torka helt. Omhänderta det torkade materialet med din vanliga soporna.
7

Kontakta din lokala eller statliga Naturvårdsverket för specifik information om bortskaffande av lösningsmedelsbaserad färg produkter i ditt område. Om det inte finns några lokala återvinningsstationer, be statlig myndighet för att iscensätta en samling händelse i din kommun.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88034.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.