Återställa en aluminiumfinish på motorcyklar

Aluminium som material för motorcykel konstruktion och klänningen har blivit mer och mer framträdande under de senaste åren som tillverkare strävar efter att göra låg vikt ekonomiska cyklar. Vissa hävdar att materialet inte har samma "lyster" som krom gör, och så väljer tyngre förkromade delar. Återställ och klä upp utseendet på din låga vikt motorcykel med delar rekonditionering aluminium för hand. Saker du behöver
600 grit vattentät sandpapper
800 grit vattentät sandpapper
1000 grit vattentät sandpapper
Aluminium polish
Bucket
Rag
Visa fler instruktioner

1

Använda din instruktionsbok eller motorcykel verkstadshandbok, ta bort de delar av motorcykeln som ska poleras. De vanligaste polerade aluminiumdetaljer är side-omslag, avgassystem och hjul.
2

Fyll en hink med rent varmt vatten och släppa i ett par bitar av 600 grit vattentät sandpapper. Låt dem ligga i blöt i 5 minuter.
3

Lägg ut de delar som ska poleras på en duk eller presenning. Detta kommer att göra det lättare rengöring av damm och spån senare.
4

Välj den första delen som skall poleras, och ta en bit av 600 grit vattentät sandpapper ur hinken. Börja slipning lätt och jämnt över hela ytan. Var noga med att slipa ut några repor eller dalar i ytan på delen. Håll sandpapper blöt hela tiden för att göra slipning slätare och jämnare.
5

Kassera använda sandpapper, och använda en våt trasa för att avlägsna damm och sand kvar på ytan. Inspektera delen att vara säker slipning är jämn och slät.
6

Ren och fylla hinken med varmt vatten. Drop in ett par bitar av 800 grit vattentät sandpapper och låt dem dra i 5 minuter.
7

Slipa hela ytan av den del lätt med 800 grit vattentät sandpapper. Håll sandpapper blöt hela tiden vara säker på att slipningen är jämn och att inga dalar form i ytan.
8

Använd en ren våt trasa för att torka bort damm och sand. Inspektera del. Fortsätt att slipa tills delen ser slät och relativt blanka.
9

Ren och fylla hinken med varmt vatten. Drop in ett par bitar av 1000 grit vattentät sandpapper. Låt denna högre slippapper i blöt i 10 minuter.
10

Våt sand hela ytan av den del som är mycket, mycket lätt, garanterar en jämn, slät yta. Håll sandpapper blöt, och byt blad om det behövs, så hög-slippapper går tråkigt väldigt snabbt.
11

Rengör del noggrant med tvål och varmt vatten. Låt delen lufttorka helt. Med en trasa för att torka kommer att lämna ränder som kommer att visa genom polska.
12

Bred ett tunt lager av aluminium polera över ytan på delen. Använda för mycket kommer att resultera i en "lerig" finish. Använd en ren, luddfri trasa, polera polera till en glans jämnt och grundligt. Du får tillämpa polish som helst om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87987.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.