Hur man kan minska en Rear End

När man bygger en egen bil eller lastbil, ibland du vill köra ett bredare hjul i ryggen och du inte har utrymme att göra det. Ett enkelt sätt att göra det är att begränsa den bakre änden, vilket ger dig extra utrymme för fälgar. Att göra detta kan vara en utmaning, och kräver extra arbete, men slutresultatet är värt det. Detta projekt bil är en axel från en 2001 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
kapsåg med metallblad
MIG svetsare
4 1/2-tums vinkelslip med slipskiva
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Rak kant
Märkpenna
Visa fler instruktioner
1

Bocka upp axeln och placera den på pallbockar.
Sida 2

skruva isär bromsoken från axeln med 3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
3

Skjut rotorerna bort den bakre änden med din händer och ställ dem åt sidan.
4

skruva isär differential lock med 3/8-tums Ratchet. Den differentiella vätskan kommer rinna ut någon gång så har tråget redo.
5

unbolt bulten som håller fast låspinnen på axeln med 3/8-tums Ratchet. Låspinnen kommer sedan glida ut ur differential, så lägg den åt sidan.
6

Push i slutet av axlarna och dra c-clips ur axeln slutar vid differentialen. Vid denna punkt, drivaxlarna är fria och kan dras ut från huset. Ta ut axeln så rak som möjligt så att du inte skruva upp axeltätningar.
7

Märk axeln det belopp du vill begränsa axeln med permanent märkpenna. Vanligtvis vill du ha din nedskärningar att vara innanför fästena bladfjäderelementen, men inte direkt vid differentialen. Placera en rak kant på toppen av axeln och markera en linje tvärs över den övre delen av axeln med hjälp av markören. Detta kommer att vara en anpassning poäng för snittet så att du ser till axelns stubbar inte vrida sig i processen.
8

Placera axeln på kapsåg och se till att axeln är på en 90-graders vinkel med kniven. Detta steg är viktigt, så se till att du har fått det rätt inställd.
9

Skär axeln med hjälp av hacka såg. Skär den i båda platser där du markerat den med kapsåg.
10

Grind en 45-graders vinkel i axeln bostäder och avskurna ändarna. Vad du gör är att göra det så att när du trycker två stycken tillsammans, bildar det en "V"-form med botten av V pekar mot mitten av axeln. Detta kommer att ge dig en bra plats att svetsa till.
11

Håll axeltappen till axelhuset med händerna och rikta den horisontella märket du gjorde i steg 7 så att de två varumärkena linjen up.
12

häftsvets axeln tillsammans med MIG svetsare. En häftsvets är en tillfällig svets som inte kräver en hel del svetsning tid och är inte en full vulst. I detta fall ska du trycka på avtryckaren för kanske två sekunder, vilket ger en tjock svets till axeln. Gör detta runt utsidan av axeln på fyra ställen.
13

Håll den raka kanten på axeln för att säkerställa att den är helt rak. Om axeln vrids eller lutas ett eller annat sätt, kommer du att gå igenom axeltätningar och har vibrationer frågor.
14

Svetsa axeln med korta pärlor, 2 inches lång på en gång. Rotera axeln och svetsa ett avsnitt, sedan svetsa en annan på den motsatta sidan, för att inte bygga upp värme.
15

Placera drivaxlarna i en låda och skicka iväg dem till en verkstad till förkortas. De drivaxlar har maskinbearbetade ändarna som inte bara kan skäras och svetsas samman --- de måste bearbetas.
16

ihop axeln när drivaxlarna kommit tillbaka från bearbetning i omvänd ordning av demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87971.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.