Hur man bygger Rock Sliders

Rock skjutreglage skyddande metallbitar installerade i ditt fordon för att förhindra skador på dörrkarmen och tätningar när du reser över ojämn terräng. När du reser bort av underhållna vägar du kan hitta dig själv rider i terräng som innehåller stenar, stockar och andra naturligt förekommande hinder. Förhandla dessa faror med din bil kan ofta orsaka kroppen skador såsom bucklor eller repor. Men bilens undersida kan skrapa över stenar och stockar som kan skada de strukturella delarna av fordonet, oljetråget eller överföring kokkärl. Skydda dessa vitala delar av din bil genom att installera berg reglagen. Saker du behöver
70 mm stålrör
Pipe Bender
50 mm
stålrör skärbrännare
Grinder
bågsvetsare
C kanal stål
Fyrkantsrör stål
Etsning grundfärg
lackfärg
Visa fler instruktioner
1

Mät slangen som krävs för din bil. Varje fordon kan kräva olika mängder och storlekar av material. Utvärdera projektet innan du börjar bygga reglagen. Identifiera de fästpunkter för reglagen och vilken storlek C-kanal och fyrkantsrör du behöver. Tillåt en extra 6 till 8 inches av rör för varje krök på 70 mm slang.
2

Skär alla slangar som krävs för projektet. Huvuddelen av sliden är 70 mm rör. Längden av de nödvändiga slangen kommer att vara avståndet mellan baksidan av den främre hjulhuset och början av det bakre hjulhuset. Lägg till denna längd 6 till 8 inches för de två böjar och två gånger extra avstånd du vill ha reglaget för att sträcka sig från den sida av fordonet. Den 50 mm slangen bör vara ungefär samma längd som avståndet mellan hjulhusen.
3

Markera de två längderna 70 mm slang på de punkter där böjar är belägna. Placera slangen i röret Bender och sätta en 90-graders böj på varje av de två punkter. Den 70 mm rör kommer att se ut ett kort ben U.
4

Skär en halvmåne form i varje ände av de två ändarna av 50 mm rör. Detta kommer att göra det möjligt för 50 mm rör för att passa tätt mot 70 mm slang. Den halvmåne kan göras antingen med kvarnen eller skärbrännare. Staga 50 mm slang mot 70 mm rör och svetsa ihop dem i varje ände.
5

Klipp två stöd av 50 mm slangar och plats vid punkter jämnt fördelade mellan de två sidorna av det U-formade slangen. Svetsa dessa stöd mellan 50 mm rör och botten av 70 mm rör. Dessa kommer att leverera strukturell styrka till skjutreglagen.
6

Använd skärbrännare för att skära ut cirklar med samma diameter som 70 mm slang. Du kommer att behöva fyra gjort dessa. Täta ändarna på 70 mm rör genom svetsning av en cirkel på varje ände. Detta kommer att hålla vatten ur slangen och förhindra förtida rost.
7

Mät avståndet från reglaget till fästpunkt. Detta kommer att vara olika för varje fordon och kommer att bero på var du väljer att ha reglaget monterat.
8

Skär stöd till längd från 50 mm slang. Svetsa 50 mm slang till 50 mm slang av reglaget. Den monteringsbygel som monteras på undersidan av din chassi kommer att behöva tillhandahålla en säker fäste för montering. Svetsa inte din reglaget i chassit. Svetsning i chassit kommer att försvaga chassit och kunde göra fordonet osäkert. På vissa ställen kan det också göra fordonet olagligt för användning på vanliga vägar. Använd C-kanalen stål och fyrkantsrör stål för att bilda fästet.
9

Skydda din bil från overspray genom tidningen att täcka utsatta områden. Rugga ytan på reglaget för att underlätta vidhäftningen av primer och måla.
10

Spray aggregatet med etsning grundfärg. Detta kommer att hjälpa emaljen att fästa bättre.
11

Spray aggregatet med en god kvalitet bil lackfärg efter att primern har haft tillräckligt med tid för att torka. Motor emalj tenderar att ge en starkare beläggning på grund av den höga temperaturen miljö där den används.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89089.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.