Hur man forma en bodykit

Body kit är ett populärt sätt att piffa upp utseendet på en bil utan att spendera en massa pengar i processen. Dessa billig plast eller glasfiber paneler fästa antingen till eller byta ut dina befintliga stötfångare och trimma en engångsföreteelse, anpassat utseende. Nackdelen med dessa kit är att du ofta är kvar med antingen stor panel luckor som ser på sin plats, eller ett bodykit som inte formas väl till de befintliga linjerna i bilen (vilket innebär att panelerna inte rada upp mycket väl ). En billig lösning på detta problem är att "gjuta" satsen till bilen. Detta sker vanligtvis med hjälp av glasfiber, och den färdiga produkten permanent kompisar kroppen kit till bilen. Eventuella panel luckor fylls i med glasfiber, när det görs på rätt sätt, kommer kroppen kit ser ut som det är en del av bilens design. Även om detta ger en mycket mer färdig look, underrättas om den negativa effekt det sannolikt kommer att ha på bilens återförsälja värde, eftersom det inte kan lätt vara reversed.These steg förutsätter att du redan har installerat bodykit på bilen, och ta bort från den punkten. Saker du behöver
glasfiberharts
Glasfiber ark
Handhållna rulle
Sandpapper
elektrisk slipmaskin
Andning respirator
Visa fler instruktioner

1

Blanda glasfiber hartset. När de två delarna av epoxi blandas samman, kommer du vara begränsad till en relativt kort tid att arbeta innan plasten stelnar. Av denna anledning, bara blanda en liten mängd i taget, för att slippa stressa, glasfiber kräver tid och tålamod för att producera högkvalitativa resultat. Eftersom röken kan vara giftiga för din hälsa, arbete i en mycket väl ventilerad plats, och använda en andningsmask och skyddsglasögon om tillverkaren föreslår att detta görs.
2

Klipp en lång remsa av tunn glasfiber ark för att köra i längdriktningen över en av panelens luckorna. Undvik att använda glasfiber mattor för denna process, eftersom det är alltför tjock för att ge en kosmetiskt tilltalande yta. Remsan bör endast vara cirka 4 till 6 inches bred, för att hjälpa till att skära ned på mängden slipning du måste göra. Nästa, blöt denna remsa i harts. Handskar, applicera arket till panelen gap och smidig den på plats med en vals.
3

Arbeta dig runt omkretsen av bilen, enligt samma process för att täcka alla panelen luckor. När du når en kant, såsom hjulhusen, klippa glasfiber remsor även med där karosseridelar sluta. Du kan slipa ner det till en mer perfekt kant senare. När du når dörrarna, öppna dem om det behövs för att undvika misstag glassing dem stängde. Liksom tidigare arbetar eventuella bubblor ur glaset med en rulle, och tryck den så djupt in i panelen gapet som möjligt för att säkerställa att den är fylld hela vägen.
4

Låt första lagret torka , lägg sedan en annan remsa av glasfiber i samma område som du gjorde innan. Klipp denna remsa 1 till 2 inches smalare än den förra, för att ge en mer avsmalnande färdig yta. Lägg denna sista remsan direkt över gapet själv, och arbeta den på plats med rullen så djupt som möjligt. Målet här är att helt fylla gapet med glasfiber. Två lager bör vara tillräckligt för att åstadkomma detta, men om det behövs, vidare till så många lager som behövs för att fylla den i. Låt glaset torka helt över natten innan du går vidare till nästa steg.
5 < p> Med användning av en elektrisk slipmaskin, jämna ut ytan av glasfiber. Den torkade produkten kommer att vara mycket stark, så du måste börja med ett grovt slippapper och arbeta dig ner till progressivt finare slipkorn som du går. Fortsätta arbeta glasfiber tills det blir en mjuk övergång från toppen till botten. Slipa glasfiber ger splitter som lätt kan fastna i huden och kan även orsaka lungskador vid inandning. Aldrig göra något slipning, arkivering eller styckning av glasfiber utan att bära en andning respirator och kläder som ger hela kroppen täckning (inbegripet handskar).
6

jämna ut ytan med ett skikt av glasfiberarmerad kropp fyllmedel. Regelbunden spackel kommer att ha en tendens att spricka, eftersom kroppen kit kan gunga under stress av körning. Den glasfiberarmerad filler innehåller faktiska glasfiber, vilket bidrar till att göra den starkare. När filler är torr, sand det precis som du gjorde i glasfiber själv. Bilen är nu redo för grundfärg och måla. Helst bör en body shop matcha färgen på färgen på bilen och spraya kit för dig, för att säkerställa en perfekt match som ser ut som om den kom direkt från fabriken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87817.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.