Hur man installerar en dragkrok på en Toyota Prius (för en Bike Rack)

Montering en cykelhållare till din Toyota Prius kan vara en utmaning. Många tillverkare gör cykelhållare som kan monteras till mottagaren röret av en dragkrok på bara några sekunder. Ett tryggt stift håller bäraren från att glida ut ur röret. Du kan montera en eftermarknad dragkrok till din Prius använder befintliga hål i underredet och genom att göra en liten ändring till den bakre stötfångaren fascia panelen. Det skumt kan också användas för att dra en liten släpvagn när den inte används i kombination med en cykelhållare. Saker du behöver
Automotive ramper Sida 2 stoppklossar
14 mm socket
Ratchet skiftnyckel
Spårskruvmejsel
filtpenna
Utility kniv
Helper
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

tillbaka bilen på en uppsättning av bil ramper och dra åt parkeringsbromsen. Blockera båda framhjulen för att förhindra rörelse framåt
2

krypa under den bakre delen av bilen och leta reda på två fabriksmonterade dragkrokar -. En per sida - monterade på bilens underrede. Ta bort de båda fästbultarna på varje dragkrok med 14 mm hylsa och spärrnyckel. Ta bort krokar från bilen och rädda dem och bultarna för eventuell framtida installation om du ska välja att ta bort dragkroken.
3

bända upp plastnitar som håller fast underredet stötfångaren fascia på förarsidan av bilen med en skruvmejsel. Sänk fascia från bilen och placera den på en arbetsbänk eller annan lämplig arbetsplats. Spara nitarna för installation av fascia senare.
4

Lokalisera dragkrok spåret i förarsidan fascia avlägsnats tidigare. Rita vertikala linjer direkt under varje kant av bogserkroken slot med en tuschpenna till botten av fascia. Skär igenom fascia på linjer med en vass mattkniv. Avlägsna materialet under spåret och kassera den.
5

Ha en hjälpare höja skumt på plats på undersidan av bilen. Se till att hålen i skumt monteringsflänsar linje med bulthålen där dragkrokar togs bort.
6

Place låsbrickor över hitch montering bultar medföljer skumt. Trä de bultar genom hålen i redskapskopplingen och in bogserkroken bulthålen. Dra åt bultarna med fingrarna. Har hjälparen släpper skumt.
7

Dra åt bultarna med en momentnyckel till det moment som anges av skumt tillverkaren.
8

Höj förändrade stötfångaren fascia till förarsidan av bilen, som arbetar den utskurna området runt den utskjutande delen av haken. Skjut de ursprungliga nitarna tillbaka genom monteringshålen i bit för hand tills de sitter ordentligt. Ta bort stoppklossar och sakta köra bilen utanför ramperna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87772.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.