Hur man bygger en Custom Portad subwoofer

En portad subwoofer box är ett idealiskt val för många subwoofers, eftersom det gör att ljudet att kanalisera från framsidan och baksidan av högtalaren konen, vilket ger låg distorsion, en flat respons kurva och stor återgivning av låga bastoner. Samtidigt bygga en ventilerad, eller portade, kan höljet bli svårare att en vanlig sluten låda, fördelarna gör det värt övervägande. Det är viktigt att använda korrekta mätningar när man bygger en portad låda för att kontrollera att den passar det utrymme den är avsedd att sitta i och fyller utrymmet kraven för högtalaren och porten. Saker du behöver
MDF-skivor, 3/4 tum tjock
Pencil
Square
Måttband
Drill
Jigsaw
Sandpapper
Trä skruvar Flighter Port röret (kan köpas på nätet) katalog silikon täta
Visa fler instruktioner
1

Bestäm storleken på inneslutningen du behöver använda lådvolym kalkylator på Basic Bilstereo Electronics hemsida . All information du behöver för att ansluta till de formler kommer att vara på högtalaren tillverkare manual, t.ex. det rekommenderade volymen i kubikmeter. Till exempel, om du har en 12-tums subwoofer, behöver du ungefär 0,07 kubikmeter volym i kapslingen.
2

Ta de angivna måtten från formeln och mäta dem på MDF styrelser. Dubbelkolla alla mätningar före kapning. Använd torget för att markera de skurna linjerna så att de är helt raka.
3

Klipp längs de markerade linjerna med sticksåg. Slipa ojämna kanterna med sandpapper så att det inte finns några flisor.
4

Bestäm placeringen för ventilationsporten och högtalare. Vanligtvis är porten placerad på samma panel som talaren, så se till att det finns utrymme för både på framsidan av lådan. Trace längs utsidan av högtalare och port på frontpanelen för att ange placeringen.
5

Klipp ut hål för högtalaren och porten med sticksåg. Vara noga med att klippa insidan av linjen du ritade att ange högtalare och port placering, så att högtalare och port sitter på panelen och inte falla igenom i rutan.
6

Borra ett litet hål stort nog för högtalarkablarna att trä igenom på baksidan av lådan.
7

Rada upp kanterna på varje panel och pre-borra hål för skruvarna. Detta kommer att förhindra att träet spricker. Kör de träskruvar i de förborrade hålen för att fästa panelerna och bildar lådan. Lämna baksidan öppen så att du kan placera din högtalare och port.
8

Montera högtalaren och anslut den till frontpanelen med skruvhålen på kanten av högtalaren.

9

Skjut portröret i porten hålet och applicera en tunn sträng av silikon täta under kanten. Tryck den ordentligt och låt det härda i 24 timmar.
10

Slip högtalarkablarna genom hålet i den bakre panelen och fäst panelen med träskruv. Täta ytterkanterna av lådan med silikon täta och låt det härda i 24 till 48 timmar innan du använder lådan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82500.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.