Vad är ISO Loom?

En ISO vävstol är en typ av ledningsnät (även kallad en "kabelstam") och kontakten som används i bilstereo, radioapparater och satellitnavigeringssystem. Om du installerar en eftermarknad stereo eller liknande anordning i en bil utan en ISO-kontakt behöver du vanligtvis en ISO vävstol för att anpassa den nya enheten. ISO 10487

ISO, förkortning för International Organization for Standardization, är den organisation som, i 1992, en branschstandard för bilradio /stereo-anslutningar. I bilstereo terminologi, själva standarden, ISO 10487, vanligen förkortat till bara ISO
Anslutningar

En ISO-kontakt ingår minst två -. Och upp till fyra - uppsättningar av pin-kontakter, vanligen märkta "A", "B", "C" och "D" De nödvändiga uppsättningar (A och B) styra enkla funktioner, såsom makt och högtalare styrka, medan de valfria uppsättningar (C och D) används endast för avancerade funktioner, till exempel GPS-styrning.

Bilar Till Salu

flesta äldre bilmodeller (pre-1992) och flera nyare bilmodeller, däribland Jaguar S-Type och Mercedes-Benz E-klass, kom inte med branschstandard ISO 10487 kontaktdon. Om du installerar en eftermarknad stereo eller liknande anordning i dessa bilar, behöver du en ISO vävstol adapter.
Devices

Vissa bilstereo och liknande enheter, inklusive olika Kenwood stereoanläggningar och Parrot GPS-enheter, kräver också speciella ISO vävstolar att anpassa sig till de flesta bilmodeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82210.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.