Hur man bygger en Subwoofer Enclosure

En baslåda är mer än bara en låda med ett hål i den för en högtalare. Många olika faktorer spelar in för att maximera kvaliteten på ljudet som sub lägger ut. Det enda verktyg som hjälper mer än någon annan gör när du bygger din baslåda är en tabell såg. Detta verktyg säkerställer kanterna på skåpet, rygg, sidor, topp och botten passform tätt. Ju snävare lederna är, desto bättre ljud subwoofern producerar. Saker du behöver
Måttband
Torrtillverkade Tabell TRÄFIBERPLATTA
såg
borrmaskin med variabel hastighet
1/16-inch borr
3/8-tums försänkare
Philips head skruvspets
en 1/4-tums grov-gängade eller skruvar, liten ruta
silikon sealer
gummilister
Terminal cup
Visa fler instruktioner

1

Mät området i bilen för den önskade platsen i inneslutningen. I vissa fall kommer detta att begränsa utformningen av höljet, dvs den bredd, höjd och djup.
2

Beräkna den inre volymen på dina sub. Inre volym mäts i kubikfot. Ordet "interna" i detta fall hänvisar till kubikfot inne i inneslutningen. Beräkna kubikfot genom att multiplicera de invändiga mått (bxhxd). För att få den inre volymen, dela insidan kubikfot av 1728. Addera 3

Välj önskad typ av hölje. Välj mellan slutna lådor och ventilerade lådor. Slutna lådor har några öppningar i dem som termen antyder. Ventilerade lådor har öppningar i dem som lägger ljudet från bakom konen till ljudet kommer framifrån av sub.
4

Skär höljets delar från medium density fiberboard. Bygg inneslutningen från medium density fiberboard eftersom det har egenskaper som fungerar bättre än plywood eller spånskiva. Klipp delarna med en tabell såg att skapa fyrkantiga och släta snitt. Använd grovt-gängade skruvar för att montera delarna eftersom de är mindre benägna att dela upp träet. Medium density fiberboard har en slät yta som är lätt att måla eller täcka den i mattan.
5

Borra hål och försänkare hål för skruvarna. Space skruvarna inte mer än 6-inches isär och förborra hålen. Detta hjälper dra lederna snäva. Kör skruvarna med en borrmaskin med variabel hastighet och lätthet skruvarna i att förhindra strippa gängorna i träet att skruvarna skapar.
6

Seal inneslutningen. Pressa lite silikon på fingertoppen. Nå inuti höljet och kör silikon på lederna där kapslingar delarna möts. Låt detta torka innan du installerar sub. Om sub inte har en packning och installerar direkt till mediet densitet fiberboard, tillsätt skum gummilister mellan sub och framsidan av inneslutningen.
7

Installera terminalen koppen. Skär ett hål i baksidan eller på sidan av höljet för terminalen koppen. Anslut kablarna från baksidan av sub till terminalen koppen innan du installerar den. Täta utrymmet mellan terminalen koppen och höljet som du gjorde subwoofern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82060.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.