Hur man ställer in en bil Amp

Ställa in en förstärkare för en bilstereo är lätt att göra i teorin och tidskrävande att utföra. Att veta vad man ska göra är inte svårt, men att dra ledningar sömlöst genom bilen kan ta lite tid. De flesta bilstereo förstärkare används för att driva subwoofers som interiören, generellt mellanregister och hög-range högtalare kan drivas av huvudenheten. Som sådan, är förstärkaren nästan alltid placerad i bakluckan på bilen. Saker du behöver
Förstärkare
strömkabeln
Högtalarkabel
Audio RCA-kablar
Trådskalare
eltejp förare
skruv, Phillips eller flathead
Handskar

Visa fler instruktioner
1

Köp 5 meter 4 gauge högtalarkabeln för varje högtalare som ska anslutas till förstärkaren. Köp 40 meter av 2 gauge strömkabeln och skär denna tråd i hälften. Köp en 20-fots RCA-ljudkabel. Alla dessa kablar kan köpas på stereo återförsäljare för ett ganska lågt pris - mindre än $ 10 per kabel som av 2010
2

Kör två 2 trådar spårvidd makt från bakluckan på bilen till. motorrummet av fordonet. Innan du börjar märka en kabel som jordkabel genom att tejpa en remsa av eltejp till båda ändarna av samma tråd. Försök att dölja kablarna så mycket som möjligt. Köra tråd genom gjutning och trim håller den dold.
3

Kör RCA-ljudkabel från bakluckan på bilen till huvudenheten i instrumentpanelen. Anslut RCA-ingångar till huvudenheten s "Subwoofer" utgångar. Kom ihåg att ansluta rött med rött och vitt med vitt. Denna kabel kan gå igenom bilen tillsammans med strömkabeln.
4

Anslut den andra änden av RCA-kabeln till "input" portar på förstärkaren. Återigen, kom ihåg att ansluta rött med rött och vitt med vitt. Förstärkaren har nu ansluten för att ta emot ljudsignaler från huvudenheten.
5

Anslut högtalarna till förstärkarens hamnar högtalare utdata med 4 trådtjocklek högtalare. Anslut den "+" eller positivt på förstärkaren med "+" eller positivt på högtalaren. Anslut den "-" eller negativt på förstärkaren med "-" eller negativt på högtalaren. Högtalarna får nu ström från förstärkaren.
6

Anslut de två 2 trådar spårvidd makt till den "effekt" terminaler på förstärkaren. Anslut kabeln märkt med tejp på "-" eller negativ effekt terminal. Anslut den "+" eller positiva ledningen till den positiva effekt terminalen. Förstärkaren är nu redo att ta emot ström från batteriet.
7

Gå till motorrummet på bilen. Anslut den märkta negativa eller malda strömkabeln till den negativa polen på batteriet. Anslut den positiva högtalarkabeln till den positiva polen på batteriet. Var noga med att inte röra någon av terminalerna med bara händer eftersom det finns en risk för en mild elektrisk stöt. Bär arbetshandskar för att stanna säkert.
8

Starta bilen. Slå på huvudenheten stereo. Testa de nyinstallerade subwoofers.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81836.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.