Instruktioner om hur du ansluter en subwoofer och förstärkare

Tillägget av subwoofers till bilens stereo kan skapa en mycket trevligare ljud. Dessa stora högtalare genererar låga toner som mindre högtalare inte kan skapa. För att korrekt installera en subwoofer måste du para ihop den med en förstärkare som har en uteffekt som motsvarar ingången på subwoofern. Saker du behöver
Subwoofer
Förstärkare
Kabelskalare
Förstärkare installationspaket för 1-tums skruvar
Skruvmejsel
SUBWOOFERLÅDA
Wrench
Tänger
insexnyckel
eltejp
Visa fler instruktioner
Ansluta nätsladden
1

Koppla bort den negativa polen på batteriet, vilket är typiskt en svart tråd. Detta kan göras med hjälp av en skiftnyckel och lossa sprint som håller den negativa kabeln till batteriet. Detta är en säkerhetsåtgärd för att förhindra skador på din bil.
2

Fäst spade terminal till slutet av strömkabeln. Elkabeln är den näst tjockaste tråden i förstärkaren monteringssats. Den är typiskt röd. Skala bort ungefär en halv tum av isoleringen från kabeln, med tråd strippor. Den spade terminal kan fästas genom att skjuta den över den bara tråden och pressning det med tång. Skär det första segmentet av strömkabeln till cirka 15 inches i längd
3

. Skala den andra änden av 15-tums tråd och fäst säkringshållaren genom att skjuta en metalltråd av strömkabeln i ett av hålen i säkringshållaren. Använd en insexnyckel för att dra åt säkringshållaren till elkabeln.
4

Strip ena änden av den kvarvarande kabeln med kabelskalare och sätta in den i den andra änden av säkringshållaren. Använda en insexnyckel, dra åt säkringshållaren på strömkabeln.
5

Hitta ett hål i brandväggen i bilen på passagerarsidan. Brandväggen separerar motorn från kupén. När du har hittat ett hål i brandväggen, stick in den långa änden av strömkabeln genom den (sidan med säkringen stannar i motorrummet).
6

Dra nätkabeln under mattan i kupén och i bagageutrymmet på bilen.
Remote Line och RCA kablar
7

Dra stereoanläggning från instrumentbrädan i bilen. Även om varje bil är annorlunda, de är vanligtvis hålls på plats med ett par skruvar. Se till att bara glida huvudenheten ut några inches så att du inte skadar några kablar.
8

Fäst fjärrkontrollen linjen, vilket är den tunnaste tråden i förstärkaren kabelsats och är vanligen blå , till den avlägsna tråd hängande från baksidan av ledningsnätet för stereoanläggning. Gör anslutningen genom att strippa i slutet av remotekabel och remotekabel i ledningsnätet och sammankoppling av ren metall. Avsluta anslutningen genom att eltejp till den exponerade delen av tråden.
9

Anslut trådarna av RCA-kablar till huvudenheten. RCA-kabeln har två kontakter i varje ände som är rött och vitt. Sätt dem i motsvarande kontakter på stereoanläggning.
10

Kör RCA och avlägsna trådar genom instrumentbrädan tills de kommer ut i passagerar-sidofacket. Ersätt stereoanläggning i instrumentpanelen och dra åt skruvarna som togs bort.
11

Kör RCA och avlägsna trådar under mattan i kupén bredvid strömkabeln tills de är i bagageluckan.

ansluter förstärkaren och Subwoofer
12

Placera förstärkaren i bagageutrymmet på bilen. Anslut strömkabel, remotekabel, RCA-kablar och jordkabel till lämpliga områden i förstärkaren. Varje förstärkare märkt för att ange vilka trådar gå där. Bifogade filer är typiskt gjorda genom att placera tråden under en skruv i förstärkaren och åtdragning av skruven.
13

Strip den andra änden av den jordande tråd och bifoga en spade terminal. Crimp terminalen med tång. Hitta en utsatt bult i bakluckan på bilen som vidrör metall. Lossa denna skruv och fäst spade terminal en jordkabel till bulten. Dra åt bulten.
14

Skala ändarna på högtalarkablarna som ingår i förstärkaren installationspaketet. Denna tråd har två individuella trådar som är lindade tillsammans med isolering. Anslut den ena änden till minuspolen på förstärkaren och den andra kabeln till den positiva polen.
15

Anslut den andra änden av högtalarkabeln till motsvarande terminaler på baslåda. Se till att en av trådarna ansluts till enbart positiva terminaler och den andra kabeln är ansluten till enbart negativa terminaler.
16

Anslut subwoofern på baksidan av subwoofern rutan med högtalarkablar. Återigen, se till att en av kablarna ansluts till enbart positiva terminaler och den andra kabeln är ansluten till enbart negativa terminaler. Även subwoofers varierar i anslutningar, är det oftast väldigt lätt att sätta in en ståltråd i subwoofern.
Färdigställande av installationen
17

Skruva subwoofern i baslåda, hjälp tums-långa skruvar. Beroende på märke, modell och storlek av subwoofern, kommer det att krävas någonstans från sex till tio skruvar.
18

Skruva förstärkaren på toppen av lådan, med inch långa skruvar. Förstärkare kräver normalt 05:56 skruvar.
19

Anslut strömkabeln till den positiva polen på batteriet. Använd skiftnyckel för att lossa bulten i terminalen och sätta spaden kontakten på strömkabeln. När strömkabeln är på plats, dra åt bulten.
20

Fäst den negativa terminalen tillbaka till batteriet. När det är på batteriet, dra åt bulten.
21

Starta bilen och slå på stereon på. Varje stereo och förstärkare har unika inställningar som bör anpassas för att uppnå optimal ljudkvalitet och prestanda subwoofern. Konsultera handboken för stereoanläggning och förstärkare för dessa inställningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81271.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.