Installera och ta bort Car Radios

Många bilägare väljer att uppgradera fabriken stereoapparater i sina bilar eller ersätta en felaktig lager radio. Du kan ta bilen till en professionell bilstereo tekniker och betala för borttagning och installation, eller du kan göra det själv. Proceduren för att byta stereoanläggningar varierar något mellan fordon, men det finns gemensamma drag för att ersätta bilstereo utrustning. Inhandla nödvändiga adaptrar och kablar, och se till att du har de verktyg som krävs för just din bil, och du kan ändra din audio däck på mindre än 1 timme. Saker du behöver
Justerbara wrenchPhillips screwdriverWiring adapternätet adapterFaceplate eller installation sleeveFlat skruvmejsel
Visa fler instruktioner Review bort Factory Stereo
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från bilens batteri. Den negativa kabeln fungerar som en grund och ska vara frånkopplad innan du tar bort eller installerar några komponenter som är anslutna till bilens elsystem. Använd en skiftnyckel eller tång för att lossa kabelns klämman innan du tar bort den från batteriet bly stolpen.
2

Ta Dash paneler omger stereon dockan. Förfarandet för att ta bort panelerna varierar mellan fordon. Använd ett trim verktygspanel bort att bända några paneler gratis som inte kan dras från instrumentbrädan för hand. Addera 3

bort de skruvar som håller fast stereon i instrumentpanelen stereo fäste. Skruvarna är placerade på sidorna av stereon och kräver olika verktyg för att extrahera dem, men vanligtvis ett Phillip skruvmejsel fungerar..
4

Skjut fabriken stereo från stereo docka Koppla stereo kablar anslutna till baksidan av enheten. Koppla av plast tråd kontakterna från uttagen på baksidan av beståndet däck. Kontrollera bilens kontaktdon för frigöringsmekanismer. Du kommer att behöva pressa de mekanismer för att koppla ur ledningarna.
5

Dra ur antennkabeln från baksidan av stereon. Antennen utlopp är vanligtvis på motsatt sida av stereons baksida från andra butiker stereo ledningar. Addera Installera nytt Stereo
6

Anslut stereo ledningar kopplingar till en kabelnätet adapter. Adaptern nivåer kompatibilitet klyftan mellan din specifika bilens stereo kablage och eftermarknad stereo du planerar att installera.
7

Skjut installationen hylsan eller frontpanelen adaptern i bilens stereo docka. Tryck på frontpanelens adapter i dockningsstationen tills den låses på plats. Använd en adapter som är specifik för fordonet för bästa passform. För att använda en installation hylsa (eller krage), skjut hylsan i dockningsstationen och vik metallflikarna vid öppningen med en skruvmejsel för att fästa hylsan till dockan.
8

Anslut ledningsnätet adaptern leder till motsvarande uttag på baksidan av den nya stereon.
9

Anslut bilens antenn kabel till FM-antennuttaget på baksidan av den nya stereon.
10

Skjut stereo i hylsan eller frontpanelen adaptern tills den låses på plats.
11

Byt Dash paneler som togs bort. Konsultera fordonets reparationshandboken för anvisningar.
12

tillbaka den negativa batterikabeln s klämma runt minuspol inlägg. Dra kabeln till posten med en skiftnyckel eller tång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81617.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.