Hur man gör en låda Högtalarlåda

Detta är en förenklad plan för att bygga en grundläggande sluten låda. Saker du behöver sälja The högtalare du vill bygga inneslutningen för med spec. ark medföljer.
Plywood och trä arbetsredskap.
grov gänga däck skruvar
Visa fler instruktioner
1

Det första steget är att bestämma hur mycket luftutrymme talaren är konstruerad för. De flesta högtalare, speciellt sub bas, kommer med ett datablad som visar hur mycket luft utrymme måste vara inne i lådan för bästa prestanda. Detta nummer speglar oftast vad som behövs för en sluten låda för att få "platt" utförande. "Platt" betyder mer eller mindre lika prestanda över det område som högtalaren kan återge. Portade lådor och band lådor pass producerar en starkare återgivning av ett visst frekvensområde eller "peak" och få mycket mer komplicerat att bygga. Gå till länken i Resurser i den här artikeln om du vill hantera en mer komplex kapsling.
2

Nästa, dra din låda ut. Om det kommer in en bil måste du ta hänsyn till där lådan ska placeras, och hur mycket utrymme du har att arbeta med det. I ett hem du kommer förmodligen bara göra en rektangulär låda. För att avgöra vilka dimensioner din låda bör ta tillverkarens rekommenderade luftrum, och bygga din låda att ha så här mycket utrymme inuti. Låter enkelt va? Jo att verkligen göra det rätt måste du ta hänsyn till luftrummet talaren själv tar upp. Detta är vanligtvis i spec. ark. Om det inte är, är en ganska exakt uppskattning: en 8 "baselement tar upp 0,03 cu. ft, 10 "- 0,05 cu. ft, 12 "- 0,07 cu. ft, och en 12 "- .10 cu. ft Kom ihåg att lägga detta till storleken på din låda. Om din box går in i en bil, och måste vara en udda form måste du separera varje avsnitt i en form som du lätt kan hitta den volymen, och summera resultaten. För en triangel bildar en imaginär utanför torget för att hitta volymen, och grovt dela med hälften. Ju mer oregelbunden triangeln den mindre exakt det är. Kom ihåg att volymen är i kubik måttenheter, HxBxD, en 1 cu. ft box är 1728 cu. inches eftersom 12x12x12 = 1728. Så du kan dela tillverkarens rekommenderade luftrum med 1728, för att få längden på ena sidan av inneslutningen i inches om det var perfekt kvadrat. Detta kan vara användbart när man beslutar storleken på din låda. Om du har bara 6 "av vertikalt utrymme, och behöver en 1 cu. ft box kan det vara 6 "x24" x12 ". Du kommer att behöva använda några geometri färdigheter med komplexa former. Ju närmare den exakta luftrummet du bygger lådan desto bättre kommer det att låta. Det är därför du vill rita ut det först, och rita om den flera gånger om så behövs för att ha en form som passar den plats den ska monteras, och har ordentlig luftrummet. Kom ihåg att om du monterar två högtalare i en låda av luftrummet måste vara dubbel, och en center avdelare kommer få det att låta bättre.
3

Nästa bygga lådan med din ritning som en mönster. Du kan även använda kartong, och montera en mock up av lådan om det behöver vara väldigt udda i form och använda kartong som en exakt mönster. Använd grova däck skruvar ca 1 1/2 "lång. Förborra hålen med en 1/8 "borr så att plywood inte delas. Om dina högtalare inte levererades med en mall för att skära monteringshål, använd ett snöre, och penna för att göra en perfekt runda hål för högtalaren (s). Skruva ett däck skruv in ungefär halvvägs i den exakta mitten av där du vill montera högtalaren, och mäta den exakta radien av högtalaren montering läppen. Det är inte precis den nominella storleken på högtalaren. I.E. det är inte alltid 5 "för en 10" högtalare. Mät läppen precis från sida till sida. Kom ihåg att antingen köpa tråd klackarna för att montera kablar genom lådan eller åtminstone borra ett litet hål, och köra dina kablar genom det, och försegla den. Jag rekommenderar att köpa klackar från en elektronik återförsäljare. De ser trevliga, och fungerar bra. se till att dina snitt på plywood är precisa och offentlig din box kommer inte att se mycket attraktiv. Kom ihåg att ta bladet curf beaktas. Den curf är mängden trä bladet bort när den skär. Det är vanligtvis 1/8 ".
4 p Om talaren inte kom med en packning, använd flera syften tätningslist från en järnaffär. Lim tätningslisten mycket nära den yttre kanten av högtalaren hålet. Mest tätningslist är självhäftande, om inte köpa 3M trim lim eller något liknande. Förslut lådan från insidan med silikon. Täta tråd klackarna var de kommer igenom också. När du monterar högtalaren jag rekommenderar att använda "T" nötter från järnaffären. De håller mycket bättre, och gör det lättare att ta bort högtalaren, och ställ tillbaka den när du bygger din låda. Bara borra ett hål i storleken rekommenderas i instruktionerna med "T" nötter (vanligtvis 1/4 "eller 3/8"), och knacka muttrarna på plats i hålet med en hammare. Nu täcker lådan med några trevliga mattan, eller noshörning linje utsidan. Var kreativ, och att det ser bra ut. Var stolt över ditt arbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80527.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.