Stöldskyddsföreningen för katalysatorer

Katalysatorn är en utsläppsfri kontrollerande enhet som är en del av avgassystemet för många bilar och lastbilar. Den använder en platina-iridium katalysator för att oxidera föroreningar innan de kan släppas ut i luften, och det omvandlar kolmonoxid till koldioxid. Den platina på omvandlaren gör det en värdefull enhet och stöld är en gemensam angelägenhet. Skydda din katalysator från stöld måste vara en prioritet. Skydda Bil

En tjuv kan inte komma till din katalysator, om han inte kan komma till din bil. Håll bilen förvaras i ett garage om du har en tillgänglig. Om inte, parkera på väl upplysta områden på natten och försöker att parkera nära byggnaderna när solen går ner. Om bilen är isolerad, det gör det lättare för en tjuv att krypa under bilen och såg omvandlare off, vilket kan göras på några sekunder. Undvik parkering för nära trapphus i parkeringsgarage, eftersom dessa gör för enkla flyktvägar för tjuvar.
Säkra Converter

Vissa omvandlare bara är kopplade till bilavgaser hjälp bultar, och detta kan göra dem ännu lättare att ta bort. Toyotas är särskilt känsliga för detta. Har en bilverkstad svetsa omvandlaren på plats för att göra det svårare för en tjuv att ta bort. Larmanordningar, som är känsliga för vibrationer, kan också fästas på underredet av bilen. När bilen vibrerar när omvandlaren tas bort, går larmet. En sensor kan också utlösas om en obehörig person glider under fordonet. Ett annat eftermarknad alternativet kallas en "bur klämma" som är i grunden en bur anordning som låser runt omvandlaren för att göra det svårare att ta bort. Buren kan skära igenom, men det tar mer tid och ansträngning än de flesta tjuvar vill när det finns andra lättare mål i närheten.
Ytterligare tips

Om du har flera fordon, använder fordonet som har den lägsta avslut under för att blockera fordonet med högre clearance. Stadsjeepar och lastbilar är populära mål eftersom chassit är högre upp och tjuven kan glida under bilen lättare. Blockering att tillträde med en lägre-ridning bilmärken som svårare. Installera ytterligare säkerhet belysning i din uppfart eller runt ditt garage. Övervaka nyheten att vara medveten om eventuella nya trender eller ökad omvandlare stöld. Google Alerts kan hjälpa dig att göra det enkelt. Om du bor i ett område med hög kriminalitet eller om det har skett en våg av stölder, överväga att installera ett säkerhetsstängsel runt din uppfart. Ett sätt att återvinna en stulen omvandlare är att etsa ett serienummer på den. Det kommer inte att förhindra stöld, men du kan rapportera numret till polisen om det inte blir stulen och de kan spåra den via lokala metall köpare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89845.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.