Svenska Bil >> Driving Safety >> Trafik Biljetter >> Content

Konsekvenser av vårdslös körning i Seattle, Washington

Förutom de potentiella följderna av förarnas och andras säkerhet, vårdslös körning i Seattle är en allvarlig anklagelse. Graden och typen av vårdslös körning avgör hur allvarlig konsekvens, men en vårdslös förare sannolikt kommer att arresteras, åtalas enligt Washington State trafiklagar, möjligen tjäna fängelse och kommer att ha sin licens tillfälligt. Definition

Seattle Municipal Code speglar Washington State Highway lag när det gäller att definiera och straffa vårdslös körning. Körning med "uppsåtligt eller hänsynslöst förakt för säkerheten för personer eller egendom," fortkörning samt racing --- huruvida racing ingår fortkörning --- på gatorna eller på motorvägar alla utgör vårdslös körning.


Gripande och Däm
En vårdslös förarens bil kan beslagtas i 30 dagar eller mer.

Seattle poliser och Washington State Troopers Patrol har rätt att gripa förare misstänks för vårdslös körning. Med eller utan gripandet, är en domstol utseende obligatoriskt att möta eventuella avgifter. I fall av racing, kan en arresterad förarens bil bogseras bort och beslag i 30 dagar om hon har inga tidigare domar, för 60 dagar om hon har en tidigare fällande dom av vårdslös körning eller liknande trafikförseelse under de senaste fem åren, eller för 90 dagar om hon dömdes två eller flera gånger under de senaste fem åren.
Sentencing
En vårdslös körning övertygelse kan bestraffas med upp till ett år i fängelse.

Åklagare oftast ut vårdslös körning när racing, vid fortkörning eller körbeteende orsakat skada eller död och i fall av rattfylleri. I de senare fallen är det ofta kombineras med andra avgifter såsom rattfylleri, fordonstrafik misshandel eller fordonstrafik mord. En vårdslös körning avgift i sig anses vara en grov förseelse i staten Washington, och bär en straffavgift på upp till ett år i fängelse och /eller en $ 5.000 böter.
Licensbegränsningar

Dessutom kommer en dömd körkort dras in under åtminstone 30 dagar och upp till 90 dagar beroende på tidigare fällande domar för trafikförseelser. Om brottet är den tredje inom en tvåårsperiod, kan ett körkort återkallas för ett år. En fällande dom för vårdslös körning räknas som ett brott enligt statens "Habitual Traffic" gärningsmannen lag. Tre eller fler fällande domar för brott enligt lagen kommer att leda till en sju-års licens återkallas. En licens ska beviljas igen förrän den perioden och med bevis på hög risk, SR22 bilförsäkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/traffic-tickets/149947.html

Previous:
Next:

Trafik Biljetter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.