Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Beskrivning av en 2005 Ford Escape

Ford rullade ut den första Escape 2001 och 2005, blev denna lilla crossover sport-utility vehicle första SUV att erbjuda en bensin-elhybrid modell. Detta var också den första hybrid av denna typ erbjuds av någon amerikansk auto maker. I bensin-bara leden, fick 2005 Escape lineupen en uppgraderad bas motor, och alla modeller ingår flera förbättringar av säkerheten. Hybrid

Escape Hybrid kom utrustad med en 2,3-liters, fyrcylindrig bensindriven motor och en 70 kilowatt elektrisk motor, plus en kontinuerligt variabel transmission. Bilens konstruktion dikterade att elmotorn som SUV: s makt i hastigheter upp till 25 mph, såsom i stop-and-go-trafik. Den bensinmotor tog över vid hastigheter över detta varumärke, och de två kraftkällor arbetade i tandem under hård acceleration situationer. Elmotorn drivs av ett nickel-metall-pack batteri som laddas när bensinmotorn sprang, så förarna aldrig behövde hitta ett praktiskt eluttag. Inuti var en hybrid driftstatus display finns i kombination med ett navigationssystem.
Bensinmotorer

2005 Escape XLS basmodellen ingår en 2,3-liters fyrcylindrig motor som producerade 153 hästkrafter och parades med en vanlig femväxlad manuell växellåda eller en valfri fyra-växlad automatlåda. På XLT nivå, en valfri 3,0-liters, blev 200-hästkrafter V-6 finns tillgängliga, och manuell växellåda tappades. Den XLT Sport och Begränsad modellerna erbjuds V-6 motor och automatisk växellåda.
Säkerhetsfunktioner

För 2005 års modell, låsningsfria bromsar blev standard för alla Escapes, liksom trepunktsbälten för samtliga tre passagerare i baksätet. Strukturella förändringar förbättrat SUV förmåga att absorbera och offset frontalkrockar och Safety Canopy rollover skyddssystem debuterade som tillval. All-hjulsdrivna modellerna var utrustade med ett nytt elektroniskt styrda systemet.
Utföranden

Fyra utföranden fanns tillgängliga för Escape 2005, plus ytterligare HEV nivå för hybrid version. Alla nivåer erbjuds ett urval av framhjulsdriven eller fyrhjulsdrift. Basen XLS nivå hade luftkonditionering, säten trasa och en AM /FM in-dash CD ljudsystem med fyra högtalare och en uteffekt på 80 watt. På XLT nivå, tillade Ford ett sex-vägs makt-justerbart förarsäte, farthållare och en sex-CD-växlare, plus de säkerhetsfunktioner i en avlägsen stöldskydd larmsystem och dimljus. Den XLT Sport var nytt under 2005, med rör fotsteg och polerade aluminiumfälgar. Läder för stolen och ratten, en interiör elektrokromatisk backspegeln och en färddator belyste Limited trim nivå.
Miltal

Uppskattade körsträcka betyg från US Department of Energi för 2005 Escape varieras beroende på motortyp. På front-fordon, i genomsnitt fyra-cylindrig motor med automatisk växellåda 19 mpg i staden och 23 mpg på landsväg, medan V-6 motor tjänade 17 mpg för stadskörning och 23 mpg för motorväg resor. Men i genomsnitt Escapes med hybridsystemet 30 mpg vid stadskörning och 28 mpg på landsväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120479.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.