Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1997 Chevy Tahoe specifikation

Chevrolet Tahoe är en full-size sport-utility fordon, liknar GMC Yukon, som tog på sig rollen av Blazer när det amerikanska bolaget beslutat att tillverka Blazer som en kompakt SUV. 1995 var det första året som det Tahoe namn märke infördes i Chevrolet lineupen. Sedan dess har Tahoe varit en av de bäst säljande USA-tillverkade sport-utility fordon. Prestanda

Alla modeller av Chevrolet från 1997 Tahoe presenterade 5.7L 350 kubiktum V8-motor. Den 16-ventil, var bränsleinsprutning litet block standard, medan en alternativ dieselmotor (6.5L 395cu/in) erbjöds med några paket. Standarden V8 annonserade 255 hk, medan den större 6.5L dieselmotor bara lekte 180 hk. Båda motorerna har en genomsnittlig bränsleeffektivitet på ca 13-15 mpg i staden och 17-19 på motorvägen. Addera Powertrain

En fyrväxlad automatlåda kom standard i alla modeller av 1997 års Chevrolet Tahoe. Tvåhjulsdrift var standard, men konsumenterna kan välja att få en fyrhjulsdriven tåg drivkraft för extraordinära körförhållanden. Den fyrhjulsdrift bestod av ett manuellt ingrepp och fyra olika inställningar: 2wd, 4wd auto, 4wd hi och 4wd låg. Till skillnad från äldre modeller av fyrhjulsdrivna bilar, presenterade '97 Tahoe en automatisk låsning nav, vilket gör övergången till 4wd mycket mer sömlös. Drivrutiner behövs inte längre för att sätta fordonet i parken och manuellt låsa naven på framhjulen. Att engagera, enkelt uttryckt bilen i friläge medan stoppad och tryck på lämplig knapp. Base-modell Tahoes presenterade en 3,08 axel ratio, men en uppgradering var tillgänglig för en 3,42-förhållande. Alla modeller kom med en differentialbroms för bättre antispinnsystem.
Bromsar och fjädring

1997 Chevrolet Tahoe presenterade skivbromsar fram och trumbromsar på bakaxeln. Front suspension av alla modeller bestod av en torsion bar och spiralfjädrar. Den bakre upphängningen kom standard med bladfjädrar och uppgraderade modeller presenterade en bakre krängningshämmare för bättre stabilitet.
Interior

Base-modell Tahoes presenterade vinyl klädsel för säten och dörrar. Trasa var tillgängliga i alla modeller, och uppgraderade modeller hade läder alternativ för dörren och säten. Fram skålade säten kom standard i alla modeller, tillgängligheten av en split (60/40 bänk). En vinyl och gummi kombination fodrade golvet i standardmodeller för 1997 Chevy Tahoe, medan uppgraderade paketen innehöll plysch matta golv. Front passagerare vardera hade front-och sidokrockkuddar som kom standard på alla modeller. En AM /FM-radio och kassettdäck var standard, med en CD-paketet finns i alla modeller.
Modelltyper
p Det fanns tre grundtyper av Tahoes tillgängliga under 1997 , var tillgänglig i två-och fyrhjulsdrift. Basmodellen bestod av standardpaket och det lägsta priset, medan LT Tahoe presenterade fler alternativ. LS-modellen Tahoe presenterade alla de lyxiga alternativ, såsom läderklädsel och varumärke fjädringsmoduler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119324.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.