Hur man bogsera med en 1999 Sienna

Den 1999 Toyota Sienna är en framhjulsdriven, sexcylindriga minivan. En standard utrustat Sienna kan bogsera 2,000 pounds, men om du har den bogserande paketet installerat, ökar lastkapaciteten till 3.500 pounds. En liten båt eller husbil kommer att falla inom 3500-pound gräns. När körning med släpvagn i Sienna, finns det några viktiga säkerhetsåtgärder du bör följa för att vara säker på att du, dina passagerare och din trailer kommer fram säkert till din destination. Instruktioner
Ansluta Trailer
1

Placera trailer kopplingen ovanpå kulan på din Sienna och tryck ner spaken på kopplingen för att vara säker på att den är låst på plats.

2

Anslut säkerhetskedjorna från trailern till Sienna. Kedjorna från släpvagnen bör genomkorsa till hålen i skumt bar i Sienna.
3

Anslut ledningsnätet från trailern till ledningsnätet på din Sienna och bekräfta att alla lampor och signaler fungerar på både släpet och Sienna.
4

Kontrollera lufttrycket i däcken på släpvagnen. Det rekommenderade trycket kommer att variera beroende på den specifika trailern och uppsättning däck, men däcken kommer att markeras med trycket specifikationerna på däcksidan.
On the Road
5

Tillåt extra avståndet mellan din bil och bilen framför dig eftersom övervikt bakom Sienna innebär att du kommer att behöva en längre stoppsträcka.
6

uppmärksam på motorns temperaturmätare, särskilt vid bogsering uppförsbacke. Även om det är normalt att motorns temperatur vara något varmare vid bogsering på grund av den extra belastning på motorn, om fordonet börjar överhettas, dra över omedelbart och låt motorn svalna. Körning på en överhettad motor kan orsaka permanenta skador på Siennas motorn och leda till kostsamma reparationer.
7

gradvis minska hastigheten när man stannar för att undvika att bromsarna överhettas. Bromsar kan misslyckas när de överhettas.
8

Undvik häftiga accelerationer. Inte bara kan de avsevärt minska din bränsleekonomi från den vanliga 19 mpg, men de kan också orsaka släpet att svaja och bli instabilt.
9

Styr i en stadig och kontrollerat sätt eftersom inte göra det kan orsaka trailern att bli instabil och eventuellt svänga av till ett annat körfält.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/minivans/105974.html

Previous:
Next:

minibussar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.